Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

10x wat te doen met kinderen tijdens Pinksteren

Ben je op zoek naar dingen om te doen met kinderen tijdens Pinksteren? Petrus Kids verzamelde 10 leuke christelijke activiteiten, van knutselen tot een pinkstervuur maken.

1. Knutsel een vlammenlijn

Maak een vlaggenlijn met vlammen, om jou en je kind(eren) eraan te herinneren dat de Heilige Geest bij jullie is. Achter op de vlammen kun je de momenten schrijven waarop je God van dichtbij ervaart.

2. Stook een vuurtje

Niets leuker dan samen een vuurtje stoken, en natuurlijk mogen de marshmallows niet ontbreken. Als je samen wil zingen rond het kampvuur, kun je een van de pinksterliedjes onder aan dit artikel opzetten. 

3. Maak met je handen de schaduw van een duif 

In de Bijbel wordt de Heilige Geest ook wel als een duif zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat Jezus gedoopt wordt. Met je handen kun je de schaduw van een duif maken op een verlichte muur. Laat je duif maar vliegen...

4. Bestel het pinkster-doeboek van Petrus Kids

In het pinksternummer van Petrus Kids ga je samen op ontdekkingstocht door het pinksterverhaal uit de Bijbel. Je leest steeds een stukje van dit verhaal en daarna kun je zelf en/of met anderen aan de slag met de opdrachten en vragen. Ga je mee op ontdekkingsreis? 

5. Breng lieve post rond

Door de Heilige Geest komen de volgelingen van Jezus in beweging. Ze gaan op reis en vertellen de hele wereld te vertellen over Jezus. Jij en je kind kunnen ook in beweging komen met een mooie boodschap. Laat je kind eens de namen van vriendjes of vriendinnetjes noemen. Bedenk een lieve boodschap, bijvoorbeeld: ‘Ik vind het leuk om met jou te spelen’, ‘Je bent vrolijk’ of ‘Ik vind het fijn dat ik jou ken omdat we zo veel samen kunnen lachen’. Laat je kind kaartjes maken met de tekst erop en breng de post al hardlopend, fietsend, rolschaatsend of skateboardend rond.

6. Bestudeer een landkaart 

Pak eens een atlas, wereldbol of kijk samen op Google Maps om te laten zien waar de apostelen allemaal heen zijn gegaan. Kijk eens naar de bijbelboeken uit het Nieuwe Testament. Een aantal boeken gaat over al die reizen. Sommige landen hebben nu een andere naam. Bekijk eens hoe die gebieden nu heten. Misschien ben je in landen geweest waar de apostelen gereisd hebben. Kijk ook eens hoe ver Nederland af ligt van Israël/Palestina. Is het niet bijzonder dat er in de tijd dat er geen auto’s en vliegtuigen bestonden, zo ver gereisd is om het verhaal van Jezus bekend te maken?

7. Speel met wind

Speel samen het volgende spelletje. Je hebt hiervoor nodig: een pingpongballetje of bolletje watten en twee kokers of rietjes. Ga elk aan een kant van de tafel zitten. Leg het balletje in het midden en probeer hem naar de overkant te blazen. Zo ervaar je zelf hoe het is om vooruit geblazen te worden door adem en wind: je komt in beweging.

8. Leer een vreemde taal

Met de Heilige Geest hebben de leerlingen van Jezus de kracht en het talent ontvangen om de hele wereld te vertellen over Jezus. Vol enthousiasme spreken ze plots in allerlei verschillende talen. Zoek eens samen op internet op wat de vertaling is van ‘God is liefde’ in het Engels, Turks, Marokkaans, Duits, Italiaans, Zweeds, Chinees, Spaans, Indonesisch…

9. Doe een proef met een waxinelichtje

Het Hebreeuwse woord 'ruach' betekent wind, adem én geest. Maak kinderen bewust van het belang van ruach. Zet een waxinelichtje in een oude jampot en steek het kaarsje aan. Draai na een tijdje het deksel erop. Wat gebeurt er? Vuur heeft lucht nodig om te blijven branden. Zo heb je als mens ruach nodig het vuur van je geloof brandend te houden.

10. Luister naar pinksterliedjes

Voor bij het kampvuur of tijdens het knutselen: deze drie kinderliedjes over Pinksteren kun je luisteren via YouTube. 

Christelijk doeboek: Petrus Kids

Samen creatief aan de slag met een bijbelverhaal

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)