Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Knutselen voor Pinksteren: vlaggenlijn met vlammen

Pinksteren is een beetje het ondergeschoven kindje binnen de christelijke feestdagen. Kerst en Pasen, dat lukt nog wel. Maar hoe leg je kinderen uit wat Pinksteren ons te vertellen heeft? Goed nieuws: je kunt lekker gaan knutselen. Hoe? Maak eens een vlaggenlijn met vlammen, om te herdenken dat de Heilige Geest bij ons is.

We gaan dus aan de slag met een vlaggenlijn met vlammen. Achterop de vlammen schrijven we momenten waarop we God dichtbij ervaren hebben.

Wat heb je nodig?

  • Afdruk van de bijlage met 3 vlammen
  • 1 geel, 1 oranje en 2 rode vellen papier (A4)
  • Potlood en gum
  • Schaar
  • Lijm of lijmstift
  • Touwtje of wol (minimaal 2 meter)
  • Perforator (om gaatjes mee te maken)

Stap 1: Knippen

Knip de drie vlammen uit. Vouw het gele papier in vieren en teken daar drie keer de kleinste vlam naast elkaar. Knip de vlammen uit zodat ze vierdubbel uitgeknipt worden. Gum de potloodlijn weg. Leg de gele vlammen apart. Gebruik het oranje papier voor de middelste maat vlammen en gebruik de rode papieren voor de grootste maat vlammen.

Stap 2: Plakken 

Plak de oranje vlam op de rode vlam en daarna de gele vlam op de oranje vlam. Zo maak je twaalf driekleurige vlammen. Maak met een perforator een gaatje in de vlam. Heb je geen perforator dan kan het ook met een dikke spijker. Schrijf nu achterop de vlam het voorbeeld wat jij bedacht hebt. De vlammen die leeg blijven kun je natuurlijk ook gewoon in de vlaggenlijn gebruiken.

Stap 3: Rijgen

Rijg alle vlammen om de beurt aan de draad. Je kunt er een knoopje inleggen zodat de vlammen mooi verspreid blijven en niet allemaal op een kluitje komen. Hang de lijn op in huis.

pinksteren-knutselen-vlaggenlijn-vlammen

Nieuw: Petrus Kids

Samen creatief aan de slag met een bijbelverhaal

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)