Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in

Tentoonstelling 'Zorg!'

De Lutherse Gemeente Amsterdam heeft altijd veel belang gehecht aan de zorg voor ouderen, zieken en wezen. In deze tentoonstelling wordt getoond dat zorg van alle tijden is.

Nu het coronavirus alle aspecten van de maatschappij heeft ontregeld, is de belangrijke rol die de zorg speelt in onze samenleving extra duidelijk naar voren gekomen. Reden voor het Luther Museum, gevestigd in een historisch pand dat van origine een zorgfunctie bekleedde, om de geschiedenis van de zorg te onderzoeken en uit te lichten naast de huidige omstandigheden. Het is een kleine presentatie waarin het harde werk van zorgverleners in het verleden, heden en de onzekere toekomst wordt belicht. De rol van de diaconessen zal hierbij speciale aandacht krijgen. We laten zien dat zorg niet alleen van nu, maar van alle tijden is. Juist in coronatijd is deze boodschap extra actueel.

Online weekretraite Creativi-tijd

In deze retraite verkennen we de kunst van het beginnen, de kunst van het ophouden en vooral de kunst van het met positieve aandacht aan het werk zijn.

Ons leven is dynamisch: via social media komt het aanbod 24 uur per dag naar je toe. Hoe verminder je stress, houd je tijd voor ontspanning én kun je met creativiteit werken? Kloosterlingen ontdekten dat een dagritme enorm helpt.

In de retraite verkennen we 'timemanagement vanuit het klooster'. We gaan creatief aan het werk. Vier keer per week komen we via Zoom online bij elkaar. Op alle dagen is er een filmpje met een ochtendmeditatie en opdracht als creatief schrijven, schilderen of meditatief fotograferen. In de chat wisselen we onze ervaringen uit en houden we contact. Al werkend kom je ongemerkt tot bezinning. Juist in coronatijd merk je hoe waardevol de spirituele structuur uit de kloosters is. Begeleiding door Ds. Corinne Groenendijk en Ds. Ronald Heins.

jul
jul

Groene vakantie voor jongeren (18-25 jaar)

Een vakantie voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar, met groene workshops, ontspanning en gesprekken over geloof en klimaat.

Op een camping pal aan de Hollandse IJssel, dompelen we ons vijf dagen onder in een mix van creatieve en groene workshops, samen – vegetarisch - koken, zwemmen, suppen, goede gesprekken, muziek en bezinning rond het kampvuur. Voor idealisten en kritische denkers, gelovigen en sceptici, zinzoekers en levensgenieters!

Er is plek voor maximaal 20 jongeren. Heb je interesse, stuur een mailtje of een appje (Joyce Schoon: joyce.schoon@pkngouda.nl; tel: 06-86840569).

Vriendenmiddagen Tent of Nations

Welkom bij één van de 21 inspirerende en dynamische bijeenkomsten met informatie en ontmoeting rondom het vredesproject van de Palestijnse familie Nassar in Bethlehem.

Tent of Nations is een educatieve boerderij met het vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar in Bethlehem. Deze familie leeft en werkt onder moeilijke omstandigheden en voortdurende bedreiging van landonteigening door de Israëlische autoriteiten. Desondanks zet de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier in onder het motto “Wij weigeren vijanden te zijn”. In Nederland is een brede beweging van steun en betrokkenheid. Welkom mee te doen!

Inspiratiefestival 2021

Ben je geīnteresseerd in geloof, betrokken bij een kerk of op zoek naar inspiratie? Dan mag je het landelijke Inspiratiefestival 2021 niet missen.

In oktober is het eiland Terschelling decor voor het derde Inspiratiefestival. Met een programma vol van vieringen, spirituele wandelingen en muziek vormt het een inspiratiebron voor de dagelijkse en religieuze praktijk.

Met theater, vieringen in kerk en kroeg, lezingen, spirituele wandelingen, bibliodans en veel muziek en cultuur is het Inspiratiefestival, na corona, meer welkom dan ooit. Het festival, dat georganiseerd wordt door alle kerken op Terschelling, de Protestantse Theologische Universiteit, de Protestantse Kerk en de Raad van Kerken, vindt plaats van vrijdag 22 oktober t/m zondag 24 oktober. Medewerking wordt onder meer verleend door René de Reuver, Gert-Jan Segers, Herman Wijffels en Stefan Paas.

Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in