Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

11x christelijke podcasts: inspiratie voor je geloofsleven

Ben je op zoek naar bijbelstudies, inspirerende gesprekken over het christelijk geloof of persoonlijke verhalen van christenen? In deze lijst met christelijke podcasts vind je vast iets dat je aanspreekt.

1. Niet te geloven

Niet te geloven is een podcast van Wout en Ruben van Haften. Ruben van Haften noemt zichzelf niet gelovig, zijn vader Wout is dominee. Ze kijken allebei op een andere manier naar het leven. Het mooie is dat ze hierover kunnen praten zonder elkaar te veroordelen. 

2. Groene Mafkezen

Alfred Slomp, bekend van o.a. ‘God in de supermarkt’ én ambassadeur van GroeneKerken, is samen met Mascha Bongenaar van duurzamekeuzes.com gestart met de podcast Groene Mafkezen. Ze benaderen duurzaamheid met humor en op een verfrissende manier. 

3. Vindplaats

Waar vind je God? Op welke plaatsen word je door Hem gevonden? De podcast van Petrus neemt je mee langs ‘vindplaatsen’: die plekken waar mensen God vinden en ontmoeten, of waar God hen vindt. De plekken lopen zeer uiteen: van een begraafplaats en een raffinaderij tot een festival.

4. Bidden onderweg

In deze korte dagelijkse podcast wordt - geïnspireerd door de Ignatiaanse spiritualiteit - een bijbeltekst gelezen waar op een toegankelijke manier op wordt gereflecteerd, gecombineerd met mooie muziek.

5. De Ongelooflijke Podcast

In deze podcast van David Boogerd en Stefan Paas komen verschillende aspecten van het christelijk geloof aan bod. Ze gaan in gesprek met gasten over onderwerpen zoals theologie, filosofie en maatschappij. 

6. Riverbloom

Hoe leef je dicht bij jezelf én dicht bij God? Het antwoord op deze vraag krijg je van Laurien Blom, ze is theoloog en antropoloog. 

7. Gelukkig de mens

Gelukkig de mens is een vrijzinnige podcast over de Bijbel. In deze podcast leer je meer over de betekenis van bijbelverhalen.

8. Bij Jorieke

Jorieke Eijlers van Groot Nieuws Radio praat met haar gasten over verschillende geloofsthema’s, zoals geloof, cultuur en relaties. 

9. Dagvers

Deze podcast van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt de Bijbel in je dagelijks leven. Elke dag hoor je een stukje uit de Bijbel, met daarna een korte toelichting en een vraag of opdracht. 

10. Dick en Daniël geloven het wel

Dick Schinkelshoek en Daniël Gillissen van het Nederlands Dagblad bespreken elke vrijdag de meest interessante onderwerpen uit de kerk en over het christelijk geloof. 

11. Bij ons thuis

Het Reformatorisch Dagblad komt bij mensen thuis en bespreekt allerlei onderwerpen die te maken hebben met een christelijke opvoeding. Er komt van alles aan bod: gezond eten, smartphones, rouwverwerking en seksualiteit. 
https://www.rd.nl/tag/3106-bij-ons-thuis

Word gratis abonnee

Petrus gratis in de brievenbus?

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)