Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

7x christelijke boeken over duurzaamheid

Minder plastic gebruiken, de juiste keuzes maken in de supermarkt, duurzame kleren kopen… iedereen kan wel manieren verzinnen om duurzamer te leven. Maar het ook daadwerkelijk doen, daar heb je misschien een stok achter de deur voor nodig. Deze 7 christelijke boeken staan vol tips en inspiratie, om je net dat zetje te geven. En in het kader van duurzaamheid: vergeet niet om de boeken na het lezen aan iemand anders door te geven.

Er is al zoveel moois, Dorine van den Noort-Kema

Dit boek doet de titel eer aan. In 150 pagina’s, begeleid door prachtige, vintage aandoende foto’s vertelt ‘Juffrouw Duurzaam’ Dorine van de Noort-Kema hoe zij haar hele leven duurzaam inricht. Van schoonmaak- en kooktips tot duurzame vriendschappen: alles komt aan bod. En dat alles vanuit haar christelijke grondslag: “zorg dragen voor dat wat onze hemelse Vader ons toevertrouwde”. Volg haar ook op Instagram: @juffrouwduurzaam. 

Groen op hakken, Amélie Taal

Groen op hakken is een boek voor alle vrouwen die het best iets groener willen doen, maar niet zo goed weten hoe. Vol tips en ervaringen om duurzamer te leven, met een heerlijk positieve én christelijke insteek. Ook wie al enthousiast begonnen is en nog een stapje verder wil gaan, vindt hier meer informatie en inspiratie. De tips zijn ingedeeld in drie niveaus, voor elk wat wils: groen, groener, groenst. Onderwerpen als voeding, kleding en kinderen komen aan bod, aangevuld met veel tips, columns en lekkere recepten.

Het Groene Normaal, Alfred Slomp

De coronacrisis raakt(e) onze samenleving op een manier die we tot voor kort niet voor mogelijk hadden gehouden. Toch lijkt dit ook de tijd om stil te staan bij onze manier van leven en de plek die wij als christenen in de samenleving innemen. In ‘Het Groene Normaal’ gaat Alfred Slomp langs negen groene en inspirerende stemmen, die allen vanuit hun eigen perspectief en expertise pleidooi voeren om aan te haken bij de trend van duurzaam leven. Ook bieden ze praktische tips om het groene leven in de praktijk te brengen.

Hoe kan ik groener leven? Theanne Boer

Natuurlijk, om onze planeet voor alle mensen en voor de natuur leefbaar te houden moeten we ons leven aanpassen. Dat weet iedereen. Maar weten en doen zijn twee heel verschillende dingen. Want waar begin je? Hoe vergroen je je huis, je voeding, je kleding en de rest van je leven? Hoe houd je jezelf gemotiveerd en houd je vrolijk vol, ook al lijkt het niet veel te helpen? Theanne Boer is al een eindje op weg als het gaat om groen leven. Zij loopt graag een stukje met je op en schreef jou 10 bemoedigende brieven.

Micha Cursus, Theanne Boer

Word je geraakt door het onrecht dat je om je heen ziet? Wil je er wat aan doen en vraag je je af wat God van ons vraagt? In de compleet vernieuwde Micha Cursus ontdek je in zeven bijeenkomsten wat de Bijbel zegt over gerechtigheid en hoe jij, met jouw talenten, kunt meewerken in Gods Koninkrijk.

Thema’s die in deze volledig vernieuwde Micha Cursus aan bod komen zijn o.a. de impact van onze levensstijl op de schepping, misstanden in de kledingindustrie en de verdeling van welvaart in de wereld. Door middel van concrete en uitdagende opdrachten ontdek je hoe je met hoofd, hart en handen verschil kunt maken.

De wereld liefhebben, Roel Kuiper

Ecologische vragen raken aan onze politieke, maatschappelijke en morele voorstellingen. In dit boek stelt oud-senator Roel Kuiper de vraag: wat gebeurt er als het christelijke geloof opnieuw leidraad wordt voor het doordenken van hedendaagse maatschappelijke en politieke problemen?

Superwaar, Alfred Slomp

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat zullen we eten vanavond? Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. In ‘SuperWaar’ worden alle aspecten van duurzaam eten besproken, maar ook de dilemma’s waar je tegen aan loopt als je anders wilt gaan eten. Met praktische tips, heerlijke recepten en inspirerende voorbeelden.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)