Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Openluchtdienst tot festival: wat te doen met Pinksteren 2024?

De Petrus-redactie verzamelde zes christelijke activiteiten om te doen rondom Pinksteren.

1. Kleinschalig festival

Vind je Opwekking te massaal? Bezoek dan eens een kleinschalig pinksterfestival, zoals het Pinksterfeest316 in Friesland of het gezinsfestival Amazing Grace in Groningen. 

2. Feest van de Geest

Wat hebben beeldende kunst, Pinksteren en architectuur met elkaar te maken? Alles, tijdens de expositie ‘Feest van de Geest’. Van 9 tot 20 mei exposeren kunstenaars van Delft tot Drenthe hun werken, geïnspireerd op het pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. 

3. Pinkstermuffins bakken

Met Pinksteren is het feest, dus tijd voor taart. En wat past er beter bij de verjaardag van de kerk dan muffins van kerksnoep? Pepermunt, drop en Fruitella: met deze ingrediënten maak je vlammende pinkstermuffins. 

4. Kijktip: Bijbelen met sterren

In een nieuw seizoen van Bijbelen met sterren gaat dominee Anne-Meta Kobes in gesprek met bekende gasten over de bijbel en hun eigen leven. De derde aflevering met Lenny Kuhr staat in het teken van Pinksteren. Deze uitzending is te zien op zondag 19 mei om 23.30 uur op NPO2. 

5. Buitenfeestje van de kerk

Wat is er mooier dan met Pinksteren, de geboortedag van de kerk, zomaar tegen een kerkdienst aan te lopen? De openluchtdienst is al meer dan twintig jaar een goede gewoonte in de Moordrecht-Gouderak. De zaterdag ervoor valt de beslissing: wordt er regen voorspeld, dan is de dienst ín de kerk, als het zonnetje schijnt is-ie in het park. De band speelt in het gras, een tuinfakkel dient als paaskaars, en na afloop is er iets te drinken en wat lekkers. 
pgdestroom.nl

6. Driekorenfestival

Het Schotse koor St. Salvator's Chapel Choir van the University of St. Andrews (de universiteit waar Kate en William studeerden) doet op hun Europese tournee Wijk bij Duurstede aan. Tijdens het pinksterweekend verzorgen ze samen met de Roden Girl Choristers en Capella Dorestad  een concert in de Grote Kerk. 
scgk.nl

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Foto: Protestantse Gemeente De Stroom Moordrecht-Gouderak

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)