Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

5 vurige gebeden voor Pinksteren

Pinksteren, het feest van de komst van de Heilige Geest, die christenen in vuur en vlam zet. Wil je daarom bidden? Haal dan inspiratie uit een van deze vijf gebeden bij Pinksteren.

Gebed om reuring

Vraagt dit gebed om een rustige en ongestoorde kerkdienst? Welnee, met dit pinkstergebed bid je om reuring in de tent, uitbundig gezang, vurige liefde, om feest!

Geest van God die harten opent

Ook dit gebed van Inge Lievaart vraagt om het vuur van God, om lauwheid te ontdooien, om de Geest van God die harten opent.

Eén van hart

Een gebed bij Pinksteren door dominee René de Reuver.

Gebed om de Geest

Dit gebed door Tim van Iersel is een dankgebed en een vraag om de Heilige Geest in een. Het dankt God voor al het goede en vraagt tegelijkertijd om een hart vol vuur en God die met je mee wandelt op de weg die je gaat.

Leer mij luisteren

De Heilige Geest kan bemoedigen, kracht geven en de weg wijzen. Dit gebed van Charlotte Inkelaar-de Mos vraagt de Geest om ons aan te vuren en te leren luisteren.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)