Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Ontdek jouw spirituele taal

Als het gaat om geloven, heeft ieder mens zijn eigen ‘spirituele taal’. Gary Thomas beschrijft negen talen om God te leren kennen.

Wist je dat ieder mens zijn eigen spirituele taal heeft? Niet iedereen bidt in stilte of ziet ‘meer’ in de natuur. Misschien zie jij God juist in actie, of door veel te analyseren. One size fits all bestaat niet als het gaat om geloven. Door je eigen spirituele taal te vinden, ontdek je hoe jij kunt groeien in geloof.

In het boek Sacred Pathways beschrijft Gary Thomas negen talen om God te leren kennen. Hij benadrukt dat het beter is om het pad te ontdekken dat God voor jou heeft ontworpen en dat past bij jouw talent en temperament, in plaats van jaloers te zijn op anderen. Welke taal spreek jij?

 

 

1. De taal van natuur

Je haalt lessen uit de natuur en gebruikt de rust om op te laden.

2. De taal van beleving

Zintuigen zijn belangrijk, sommige mensen vinden God in beleving en ervaring. Dit zijn meestal gevoelige mensen die het leven lijken te proeven. Eten, drinken, muziek luisteren: alles wordt intens beleefd.

3. De taal van traditie

Symbolen en rituelen zijn belangrijke elementen om God te kennen en te begrijpen. Het feit dat generaties dit honderden jaren voor jou ook deden, geeft je verbondenheid.

4. De taal van eenvoud

Als je de taal van de eenvoud spreekt, ervaar je luxe eigenlijk als ballast. Pas op een plek zonder enige afleiding heb je de rust om God te vinden.

5. De taal van actie

Sommige mensen zoeken God in actie. Ze kunnen – veel meer dan anderen – niet tegen onrecht en zetten zich in om daartegen te strijden.

6. De taal van vreugde

Sommige mensen zien God in vreugde en plezier. Meestal zijn deze mensen ook extravert en aanstekelijk voor anderen.

7. De taal van rust en stilte

Deze past bij de denkers die rust en stilte zoeken om hun gedachten te vormen.

8. De taal van iets goeds doen

Misschien bloei jij juist op als je iets voor een ander kan betekenen. Waarschijnlijk ben jij dan ook altijd de eerste om een kaartje of bloemetje te sturen.

9. De taal van nadenken

Ben je rationeel ingesteld? Dan gebruik je misschien juist je denkvermogen om God in je leven te kennen en te ervaren. Twijfelen, vragen stellen en analyseren zijn manieren waarop je dit kunt doen.

Word gratis abonnee

Petrus gratis in de brievenbus?

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)