Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus magazine

Luistertip: 7 podcasts voor deze zomer

Het maakt hardlopen voor haar draaglijker en reizen minder saai. Rebecca Schoon tipt haar 7 favoriete podcasts.

Of je deze vakantie nou op de fiets zit, in de auto, op een campingstoeltje of lekker thuis in de tuin aan het werk bent; podcasts luisteren kun je overal. Het is al een tijdje razend populair en ik vind het echt een uitvinding. Het maakt hardlopen voor mij draaglijker en reizen minder saai. Podcasts heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Ik download de afleveringen thuis en luister dan onderweg offline. Hier een selectie van mijn favorieten. 

Mooie verhalen

Bob
Ik ben halverwege de podcast ‘Bob’. Een prachtig verhaal over een vrouw van 84 met een geheim. Nu ze dementeert begint ze ineens te spreken over een oude liefde Bob, waar niemand ooit iets van wist. Haar leven lang heeft ze een duister geheim met zich meegedragen en nu komt het aan het licht. Net zoals pageturnen en bingewatchen: ik blijf aan de ‘radio’ gekluisterd. 

Hoe ik leerde om op te staan van de bank
Deze podcast gaat over Anna die vertelt over haar ADHD-label, haar zoektocht naar antwoorden, naar de juiste diagnose en de voor- en nadelen daarvan. Een prachtige en ontroerende documentaire van de VPRO. Het is een van de vele interessante verhalen van DOCS: audiodocumentaires van de publieke omroep.

Humor

Marc-Marie & Aaf vinden iets
Hilarisch en zeer vermakelijk. Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius bespreken vier onderdelen: hoe hun week was, een onderwerp dat ze sterren geven, een artikel uit een (roddel)blad en een probleem van een luisteraar. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend: van 'Boer zoekt Vrouw' tot afvallen, van tatoeages tot hoofdpijn. Het is luchtig, komisch, alledaags en menselijk. Op Podimo vindt je hun tweede podcast waarin ze onder andere elke week een heilige bespreken.

Teun en Gijs vertellen alles
De podcast van oude schoolvrienden Teun van de Keuken en Gijs Groenteman (man van Aaf Brandt Corstius en zoon van Hanneke Groenteman) bespreken werkelijk alles in hun podcast. Wederom met veel humor en zelfspot. Van klein huiselijk leed tot grote levensvragen. Ik vergeet mijn zorgen en word er altijd blij van. Ik vermoed dat deze podcast ook door veel mannen beluisterd wordt.

Christelijke podcasts

Mijnkerk.nl 
Bij de podcasts van Mijnkerk.nl vind je zowel christelijke meditaties als gesprekken over liefde, leven en geloof. Mijn eigen serie over de liefde vind ik - in alle bescheidenheid :-) - een aanrader. Hierin praat ik met verschillende stellen, kort en lang samen, hetero en homo, oud en jong, over de liefde. Bij sommigen speelt geloof een rol in hun leven en bij sommigen niet of een beetje. Ook is de zomermeditatie een aanrader en de lectio devina (meditatief bijbellezen) van dominee Niels. 

Bidden onderweg
Vanuit de Ignatiaanse spiritualiteit wordt een bijbeltekst gelezen waar op een toegankelijke manier op wordt gereflecteerd, gecombineerd met mooie muziekstukken. Elke dag 10 minuten.

Kunst & cultuur

Ervaring voor beginners van Theo Maassen 
Ten slotte ben ik dol op de podcast van Theo Maassen. Hij heeft al 60 afleveringen gemaakt met allerlei bekende en minder bekende Nederlanders. Van Freek de Jonge tot Jetse Batelaan (mijn lievelings-theaterregisseur), van Eva Jinek tot Ali B en van Sonja Barend tot Jeroen van Merwijk. Maar ook met minder bekende kunstenaars en filosofen. Hij bespreekt hoe zij begonnen zijn, waar ze allemaal tegenaan liepen, wat de pareltjes uit hun leven zijn, maar ook waar het faliekant misliep. Met veel humor maar ook onverwachts veel ernst en verdieping.

Mocht je alles beluisterd hebben en nieuwe tips willen, dan is de app Mohi een aanrader. Ook op het gebied van boeken, films en series.

Lees ook:

De meest geliefde liederen uit Petrus in het land

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)