Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

3 liederen voor de Veertigdagentijd

De weken voor Pasen zijn traditiegetrouw weken van bezinning en rust. In deze Veertigdagentijd, ook wel vastentijd of lijdenstijd genoemd, leven we toe naar de opstanding van Jezus. Niet alleen door te lezen, of te vasten, maar ook met muziek. Deze drie liederen kun je luisteren of zingen in de Veertigdagentijd.

1. Alles wat over ons geschreven is

De Veertigdagentijd is niet denkbaar zonder dit iconische lied, geschreven voor Willem Barnard op een monumentale melodie van Frits Mehrtens. Het lied wordt vaak gezongen op de zondag voorafgaand aan de vastentijd, of op Aswoensdag. 


2. Vernieuw in ons, o God

De oorspronkelijke, Engelse versie van dit lied is bedoeld voor de Veertigdagentijd, als voorbereiding op de doop in de paasnacht. Dat zie je onder andere terug in de woorden en beelden over de lente: 'lentelicht', 'een bloem die zich opnieuw opent'. Maar ook in andere jaargetijden kan dit lied gezongen worden. 

 

3. Ik wil jou van harte dienen

In Mattheus 25:35-36 worden we opgeroepen tot 'werken van barmhartigheid': hongerigen voeden, zieken bezoeken, naakten kleden, enzovoort. De Veertigdagentijd is een tijd om hier extra bij stil te staan en dit lied past daar perfect bij.

De meest geliefde liederen uit Petrus in het land

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)