Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

Kijktip: La Vita Davanti a Sé

Predikant Kees van den Berg keek de film 'La Vita Davanti a Sé', over een straatjochie en een 'hoerenmadam'. "Een must-see' in deze tijd van verharding en polarisatie."

Wat een ontroerende film is La Vita Davanti a Sé! In deze film komt het Senegalese straatjochie en weeskind Momo in huis bij Madame Rosa (groots gespeeld door de 'grande dame' van de Italiaanse cinema, Sofia Loren). Zij is een 'hoerenmadam' met pensioen, die intussen een soort opvanghuis heeft voor kinderen van prostituees, die daar zelf niet voor zorgen kunnen.
 
Aanvankelijk zet Momo zich tegen de andere kinderen af. Hij volhardt in het dealen op straat, maar langzamerhand ontdooit hij. Datzelfde geldt ook voor Madame Rosa, die een concentratiekampverleden heeft en daar de trauma's nog van met zich meetorst.
Momo en Madame Rosa groeien naar elkaar toe. Daarin speelt ook de tapijten- en boekenrestaurateur Hamil een belangrijke rol. Hij weet door de harde korst van Momo heen te dringen. Hij heeft dan ook iets van die Vader uit die bekende gelijkenis.
 
De ontknoping is misschien wat al te dik aangezet, waarin het melodramatisch gehalte m.i. wat al te hoog wordt. Maar het liet me zeker niet onberoerd.
 
Eigenlijk is deze film ook gewoon een 'must see' in deze tijd van verharding en polarisatie.
Niet onbelangrijk ook: de film is prachtig geschoten en de muziek is ook fijn. Aanrader dus.
 
La Vita Davanti a Sé is te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer:
 

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief