Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

5x christelijke activiteiten voor oudejaarsavond met kinderen

Het is bijna oud & nieuw! De jaarwisseling is een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Hoe doe je dat met kinderen? Petrus verzamelde vijf activiteiten voor oud en nieuw met kinderen. Bij elke activiteit staat een bijbeltekst die je zelf kunt lezen.

1. Maak een bloem

Teken op papier een flinke bloem met bloemblaadjes en knip die uit. Versier het hart van de bloem met glitter of ander vrolijk materiaal. Schrijf samen op de bloemblaadjes namen van mensen die je het afgelopen jaar hebt leren kennen of die het afgelopen jaar dierbaar en belangrijk voor je zijn geweest.
Lucas 1:39-45

2. Samen bidden 

Kijk met elkaar vooruit naar het nieuwe jaar dat voor je ligt. Zijn er mooie, spannende, moeilijke momenten in het verschiet? Bid samen voor een goed verloop en Gods aanwezigheid daarbij.
Psalm 90:13-17

3. Samen foto's en filmpjes kijken 

Bekijk samen foto’s en filmpjes van het afgelopen jaar op televisie. Spreek over de momenten die jullie geraakt hebben, individueel of gezamenlijk. Zowel vreugdevolle als verdrietige gebeurtenissen zullen de revue passeren. Door het jaar samen te beleven worden het meeleven en de onderlinge verbondenheid versterkt. Wissel met elkaar uit of je het een ‘goed jaar’ vond of een ‘moeilijk jaar’. Er kan afgesloten worden met gebedswoorden van dankbaarheid, verlangen, hoop of acceptatie.
Psalm 90

4. Appeltjes in honing 

Joden eten met hun nieuwjaar in honing gedoopte stukjes appel om elkaar een zoet nieuwjaar te wensen. Dat verwijst naar het Beloofde Land: in de Bijbel ook wel het land van melk en honing genoemd. Origineel en betekenisvol om dit ook eens naast de vertrouwde oliebol op te dienen op oudjaarsavond.
Exodus 3:7-8

5. Wat zou Jezus doen? 

Jezus heeft ons heel veel geleerd over hoe we ons als mens dienen te gedragen. We kunnen nog steeds naar Jezus als voorbeeld kijken. In vervelende situaties kun je denken: wat zou Jezus nu doen, als hij in mijn schoenen stond? Sta er eens met je kind bij stil. Aardig zijn voor een ander, geduld hebben, vergeven, zorgzaam zijn, bescheiden ... het is niet altijd makkelijk. Een nieuw jaar is een mooi moment voor een goed voornemen. Hebben jullie een goed voornemen als het hierom gaat? Noteer het ieder voor zich en schrijf het jaartal erbij. Je kind kan zijn eigen lijstje bewaren, opgevouwen in een envelop. Over een jaar mag het briefje weer worden opengevouwen. Is het gelukt iets van het voornemen te verwerkelijken?
Spreuken 22:6

De tips uit deze blog komen uit het boek Geloven met plezier (2015) 

 

Christelijk doeboek: Petrus Kids

Samen creatief aan de slag met een bijbelverhaal

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)