Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Christelijke liederen over dankbaarheid

Danken voor de dag, voor beterschap, voor lekker eten en drinken, voor een gezellige avond met vrienden… Er zijn veel redenen om dankbaar te zijn. Met deze christelijke liederen kun je je dankbaarheid uiten naar God.

Tienduizend redenen (De zon komt op)

In een overzicht met christelijke liederen over dankbaarheid kan Opwekking 773 niet ontbreken. Dit lied staat in de top 10 van meest geliefde liederen binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

God, die leven hebt gegeven

De tekst in dit lied is traditioneel, in vergelijking tot het vorige lied. Toch is het direct duidelijk waar het in dit lied voor gaat: God danken voor het leven. Het lied klinkt altijd in de herfst, als danklied voor de oogst. 

Het leven op aarde

Een lied vol blijdschap, positiviteit en de zonzijde van ons bestaan. De schoonheid van de Schepping die wordt bezongen wijst in één richting: haar Schepper. In het laatste couplet zing je uit hoe je Hem daarvoor kan danken, door van het leven te houden. 

O Christus, bron van lentebloei

Lied 817 komt uit de Lutherse kerk in Amerika, waar het in de jaren negentig is ontstaan. Het is een danklied, geschreven vanuit een gelovige berusting over het leven. 

God van hemel, zee en aarde

Dit is een lied voor ‘s ochtends, bij het opstaan. Je roept God aan, die je die nacht bewaard heeft, en spreekt dank uit omdat je iedere dag weer met je angst en zorgen bij Hem terecht kunt. 

De zon daalt in zee

Als je juist ‘s avonds God wil danken, is lied 253 geschikt. De zon verdwijnt achter de duisternis, en dat mag het moment zijn dat je de goede God dankt en looft voor de dag en de nacht. 

De meest geliefde liederen uit Petrus in het land

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)