Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Boekentip: Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk

De tranen stroomden Rebecca Schoon over de wangen toen ze dit boek uit had. De wereld zal er na het lezen een beetje anders uitzien.

Levenslessen

Dit kinderboek met de gouden griffel 2022 wil je niet meer wegleggen. Ik tenminste niet. Ongelooflijk knap hoe je stap voor stap de puzzel ontrafelt en ontdekt welke prachtige levenslessen verborgen liggen in dit sprankelende en beeldende boek. Voor zowel volwassenen als kinderen.

Puzzelstukjes

Dit is typisch een boek waarover je niet te veel mag weggeven. Dat zou echt een spoiler zijn. Wat het boek typeert zijn de puzzelstukjes die langzaam op hun plaats vallen. En het knappe is dat je ook als volwassene pas aan het eind alles begrijpt. Dit is het tweede kinderboek in korte tijd, waar op het einde de tranen over mijn wangen stromen. Voor kinderen heel spannend, omdat je als een detective wilt ontdekken hoe het nou allemaal zit.

Tijdreizen

Ik heb altijd al willen tijdreizen. Ik kan mijn vriend telkens weer vermoeien met vertellen hoe geweldig het me lijkt om terug in de tijd te gaan. Vooral de tijd van voor mijn geboorte, misschien wel naar de middeleeuwen. Lijkt me echt geweldig. Niet voor altijd, maar voor even. Dit boek geeft een heel nieuwe dimensie aan tijdreizen. 

Kon het maar echt

In dit boek reizen mensen terug in de tijd naar momenten in hun leven of het leven van anderen om iets te herbeleven of te bewerkstelligen wat hun leven zal veranderen. Meer zal ik er niet over prijsgeven. Ontroerend en troostend. Kon het maar echt, gaat er af en toe door je heen terwijl je leest. 

Eyeopener

Waar het boek eigenlijk over gaat, is de kracht in jezelf (terug)vinden. En dat je mild mag zijn naar jezelf en anderen. Niet te snel oordelen. De oorzaak dat mensen verbitterd zijn geraakt, somber zijn of afstandelijk, ligt vaak in het verleden. Voor kinderen ook een eyeopener! Hun wereld zal er een beetje anders uitzien na het lezen van dit boek. Ze leren dat je altijd een nieuwe kans krijgt, als je maar durft.

Licht en humorvol

Zulke gevoelens en gedachten brengt het boek allemaal teweeg. Dat klinkt zwaarwichtig, maar dat is het boek nu juist helemaal niet. Dat is het heerlijke van kinderboeken. Op lichte en humorvolle wijze ontrafelt zich een verhaal dat je niet meer loslaat. 

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)