Podcast: 'Visioenen voor vandaag'

Klimaatverandering, migratie, polarisatie, een kerk die krimpt... Kunnen we te midden van alle ontwikkelingen om ons heen nog hoopvol blijven? En welke verantwoordelijkheid dragen we eigenlijk zélf voor de toekomst?

In de vijfdelige podcastserie 'Visioenen voor vandaag' duikt presentator Laurens van Lavieren samen met Annemarieke Voorsluijs het bijbelboek Openbaring in, op zoek naar inspiratie en richting. Met verschillende theologen gaan ze op zoek naar antwoorden op de vraag: waartoe daagt Openbaring ons vandaag uit?

Aflevering 1: Openbaring: kunnen we de code kraken?

In welke context moeten we het bijbelboek Openbaring lezen? Hoe gaan we om met dit radicale boek en de heftige beeldtaal? En op welke manier houdt Openbaring ons vandaag de dag een spiegel voor? Ds. Marco Visser is te gast in de eerste aflevering van de podcast 'Visioenen voor vandaag'.

Aflevering 2: Openbaring en de kerk

In de tweede aflevering van ‘Visioenen voor vandaag’ is theoloog en kerkelijk pionier Gert-Jan Roest te gast en spreken we over de toekomst van de kerk. Op welke manier houdt Openbaring de kerk van vandaag een spiegel voor? En kunnen we eigenlijk nog vertrouwen hebben in een kerk die krimpt? “Een klein groepje mensen in een grote stad lijkt niet zo effectief… Maar Openbaring laat ons iets anders zien.”

Aflevering 3-5

In de volgende afleveringen zijn achtereenvolgens theologen, Nynke Dijkstra, Sam Janse en Barbara Lamain te gast. Zij laten hun licht schijnen over prikkelende vragen als: ‘Moeten we alert zijn op tekenen van de eindtijd?’, ‘Wat mag je geloof je kosten?’, ‘Hoe verhoudt God zich tot het kwaad in de wereld?’ en ‘Waarom zou ik me inzetten voor deze aarde als er een nieuwe hemel en aarde komt?’

Vanaf donderdag 25 november verschijnt elke week een nieuwe aflevering van de podcast 'Visioenen voor vandaag'. Beluister de afleveringen via deze pagina of via je favoriete podcastkanaal.

Meer inspiratie? Meld je aan voor de online adventskalender bij het bijbelboek Openbaring, via petrus.protestantsekerk.nl/advent.