Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Stilte zoeken in Nieuw Sion

Wie rust, stilte en bezinning zoekt, kan terecht in klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Dagelijks kun je hier aansluiten voor gebed en stilte. Als gast kun je ook overnachten, meedoen aan een retraite of helpen bij het klussen of tuinieren. In het klooster wonen drie leefgemeenschappen.

Het klooster, in de vroegere abdij Sion, staat in een prachtige, bosrijke omgeving. Voor bezoekers van het gastenhuis en deelnemers aan de meerdaagse retraites draagt de natuur bij aan een sfeer van rust en verstilling.

Vier keer per dag vinden er getijdengebeden plaats in de kloosterkerk. Bewoners, vrijwilligers en gasten komen dan samen om te zingen, te bidden, te luisteren naar een bijbellezing en zeven minuten stil te zijn.


De kloostergemeenschap zet eerlijk, lokaal en gezond eten voor en heeft als doel om zelfvoorzienend te zijn. Het eten voor de bewoners en de gasten komt daarom zoveel mogelijk uit de eigen moestuin. Die is nog volop in ontwikkeling: sinds mei staat er bijvoorbeeld een nieuwe moestuinkas.

Af en toe zijn er natuurretraites: je gaat de natuur in, je kijkt, luistert en proeft, en je denkt na over je plek in de natuur.

Retraite met korting

Nieuw Sion heeft een breed aanbod van activiteiten die draaien om verstilling, bezinning, natuur, rust en inspiratie. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan diverse meerdaagse retraites. Petrus-lezers krijgen 20 procent korting op een retraite van Nieuw Sion met de code PETRUS23
nieuwsion.nl/petrus

Lees ook:

Word gratis abonnee

Petrus gratis in de brievenbus?

Tekst: Marusja Aangeenbrug |Foto’s: Nieuw Sion

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)