Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer je op Petrus Magazine

Samenleesbijbel aan de eettafel

Waar let je op bij het uitzoeken van een kinderbijbel voor aan tafel? Predikant Sjaak Teuwissen nam zijn kinderen mee naar de plaatselijke boekwinkel en ging op zoek.

Bij ons thuis is de eettafel de plek waar de kinderbijbel opengaat. Dagelijks lezen we met de kinderen - na het eten en het toetje, en vóór eventuele woordjesoefeningen voor school - een stukje. En we gaan daar met regelmaat over in gesprek.

Onze kinderen zijn nu 7 en 5 jaar oud, en we zijn inmiddels meermalen door de peuter- en kleuterbijbel heengegaan. Die zijn nu niet meer zo interessant voor onze kinderen: te eenvoudig en te bekend.

In de plaatselijke boekwinkel zochten we naar een nieuwe kinderbijbel voor aan tafel. Waar let je dan op? Onze kinderen kijken in eerste instantie naar hoe de bijbel is vormgegeven. Hoeveel plaatjes staan erin en hoe zien deze eruit? Voor ons als ouders is belangrijk welke selectie van bijbelverhalen in de kinderbijbel is opgenomen, hoe de verhalen worden verteld, en wat voor geloofsopvattingen of Godsbeeld daarin doorklinkt. Omdat met name onze oudste graag over alles en nog wat het naadje van de kous wil weten en graag in discussie gaat, heeft een kinderbijbel met extra verwerkingsopdrachten, vragen, ‘wistjedatjes’ en dergelijke in ons gezin een meerwaarde.

We kwamen uit bij de Samenleesbijbel junior. Met veel plezier hebben we de 36 verhalen gelezen, en tal van aangeboden extra’s gedaan of besproken. Terwijl ik dit schrijf is de nieuwe variant op deze Samenleesbijbel junior, namelijk de Samenleesbijbel junior 52 stappen in bestelling. We zien ernaar uit.

Tips en adviezen om zelf een kinderbijbel aan te schaffen? Lees het artikel ‘Hoe kies ik een kinderbijbel?’

 

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief