Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Luistertip: Soulcake van Sting

Bij het lied Soulcake van Sting denkt Corjan Matsinger aan het avondmaal. Jezus deelt zichzelf uit in brood en wijn (Johannes 6:30-35). De tafel in de kerk wordt gedekt en iedereen met open handen mag aanschuiven: “Jezus is de soul cake, het voedsel dat ik broodnodig heb”.

Lees ook: Johannes 6:30-35

In de nacht voor Halloween ontstond in Ierland de gewoonte om soul cake te bakken. Dit zijn kleine ronde cakes die de rondzwervende overleden zielen konden eten. Maar helaas, het eten viel waarschijnlijk niet goed bij de geesten, want de lekkernijen bleven meestal liggen. Zwervers en bedelaars klopten daarom als klopgeesten aan. Ze vroegen om de soul cakes als voedsel voor onderweg. 

Sting zingt over deze traditie in de prachtige song Soul Cake:

‘A soul cake, a soul cake
Please, good missus, a soul cake
An apple, a pear, a plum or a cherry
Any good thing to make us all merry
A soul cake, a soul cake
Please, good missus, a soul cake
One for Peter, two for Paul
And three for Him that made us all.’

Broodnodig

Ik ben eigenlijk ook een ‘bedelaar’ die honger heeft.  Misschien geen zwerver, maar wel een pelgrim die onderweg is naar morgen. Zijn we dat niet ergens allemaal? Mensen met honger naar zin, perspectief en hoop? Ik ben iemand die gelooft dat Jezus de soul cake is die mijn honger kan stillen. De verboden vrucht, junkfood of de snelle hap stillen mijn stevige trek niet echt. Jezus is het levende brood, zijn woorden zijn voedsel voor de ziel. 

Meer lezen? Op 40dagenheiligeherrie.nl vind je elke dag een andere popsong uitgelicht, n.a.v. de dagelijkse bijbeltekst in de Petrus-veertigdagentijdkalender. 

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)