Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Luistertip: 'Niet bang zijn' van Wende Snijders en S10

Het lied ‘Niet bang zijn’ van Wende Snijders en S10 bezingt die oproep heel treffend. Ook Jezus moedigt zijn leerlingen aan vol vertrouwen op weg te gaan, schrijft dominee Esther Scheer-Weijenberg.

In de veertigdagentijdkalender van Petrus lezen we vandaag Johannes 11:1-11 over Lazarus. De manier waarop Jezus hier reageert op de zorgen die mensen bij Hem neerleggen, is nogal opmerkelijk. Het lijkt alsof Hij alle goedbedoelde adviezen wegwuift. Eerst is er het zorgelijke bericht dat Lazarus ernstig ziek is. Maar in plaats van zich snel naar zijn vriend te begeven, blijft Jezus zitten waar Hij zit. En als Hij dan uiteindelijk wil gaan, slaat Hij ook het voorstel in de wind om de reis naar Judea ’s nachts te maken en zo onopgemerkt te blijven voor tegenstanders. 

Waarom blijft Jezus zo vasthouden aan zijn eigen weg en laat Hij zich niet door anderen van de wijs brengen? Zou het kunnen dat Hij aan de mensen duidelijk wil maken dat de weg die Hij gaat een weg van vertrouwen is? Dat je als mens ten diepste niet bang hoeft te zijn? Dat je mag laten zien wie je bent en waar je voor staat? Jezus moedigt zijn leerlingen aan vol vertrouwen op weg te gaan. Je hoeft niet bang te zijn, zelfs ten diepste niet voor de macht van de dood. 

Het lied ‘Niet bang zijn’ van Wende Snijders en S10 bezingt dat heel treffend:

De gevaren, niet bang zijn, ik vang je 
 
Wat ze willen, wat ze vragen
Wat ze vinden
Niks mee te maken
‘t Is zoveel groter
We blijven lopen
‘t Was allang tijd
Tussen ons geen strijd


Esther Scheer-Weijenberg is predikant en een van de initiatiefnemers van Heilige Herrie. Meer lezen? Op 40dagenheiligeherrie.nl vind je elke dag een andere popsong uitgelicht, n.a.v. de dagelijkse bijbeltekst in de Petrus-veertigdagentijdkalender

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Beeld: Margreet Kattouw

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)