Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus magazine

De keuze van Arjen Uil: de collegebanken in

Toen Jezus hem riep, liet Petrus zijn netten meteen liggen. Welke keuzes maken gelovigen van nu in hun dagelijks leven? Arjen Uil (32) uit Wezep zegde zo’n vijf jaar geleden zijn baan op om theologie te gaan studeren. Afgelopen zomer rondde hij de hbo-studie af.

Waarom heb je deze keuze gemaakt?

“Ik werkte voor een bedrijf dat animatiewerk op campings verzorgde. Een heel creatieve baan, dat was leuk. Maar ik vond het lastig dat je altijd een ‘campingsmile’ moest opzetten en vrolijk moest zijn – de gasten hadden immers vakantie. Het was gevoelsmatig steeds moeilijker om dat masker te dragen. En ik ervoer weinig ruimte om over de diepere dingen van het leven na te denken.”

Lag de studie theologie voor de hand?

“Ja, ik was altijd al actief in de kerk. Vooral het jongerenwerk heeft altijd mijn hart gehad. Maar bij vacatures in die richting vroegen ze vaak om een diploma van een hbo-opleiding. En dat had ik niet.”

‘Ik kwam erachter dat ik geen superchristen hoef te zijn’

Wat betekende deze keuze voor je dagelijks leven?

“Van een leuk huisje en een inkomen belandde ik in het studentenleven, op een kamer. De studie was best pittig. Ik hoopte dat de opleiding me dichter bij God zou brengen, want ik maakte een stap voor Hem. Maar een opleving van mijn geloof bleef uit. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik geen superchristen hoef te zijn, ik hoef het geloof niet te verdienen door mijn daden. Ik mag leven van de genade van God. Wie ik ben is genoeg.” 

Wat heeft het je opgeleverd?

“Ik heb veel vrienden gemaakt, daar ben ik heel blij mee. En ik ben onwijs dankbaar dat ik mijn vrouw gevonden heb. Het voelt als het begin van een avontuur waarin God de weg bepaalt en waarin ik misschien nog meer stappen ga zetten.”

Word gratis abonnee

Petrus gratis in de brievenbus?

Tekst: Janet van Dijk | Beeld: Jelte Bergwerff

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)