Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

10x nieuwe christelijke kinderboeken 2024

Is er nog ruimte op de boekenplank van je (klein)kind of zoek je inspiratie voor een verlanglijstje? Dit jaar zijn er weer prachtige christelijke kinderboeken verschenen, van interactieve verhalen voor de allerkleinsten tot spannende boeken voor tieners. In deze blogpost ontdek je 10 gloednieuwe kinderboeken die in 2024 zijn verschenen of nog gaan verschijnen, handig ingedeeld op leeftijd. Veel leesplezier!

0-2 jaar 

Kijken, luisteren, ruiken, voelen en proeven... in Mijn babybijbel staat bij elk verhaal een opdracht om de zintuigen van je baby te prikkelen. Anne-Brechtje van de Geest maakte bij alle 20 bijbelverhalen speelse en vrolijke illustraties.  
Mijn babybijbel, Willemijn de Weerd | Jongbloed Media

Achter het flapje kijken, aan het stofje voelen, aan het schuifje trekken of draaien aan het wieltje. Terwijl je kindje luistert naar een van de negen bijbelverhalen, is er genoeg te ontdekken.
Mijn ontdekbijbel, Suzy Senior | KokBoekencentrum
 
Je kindje zal zich herkennen in dit verwonderboekje: “Hé, dit gaat over mij! Ik kan al kleuren, rollen, gapen... ik ben een wonder!” Op de laatste pagina staat een spiegeltje. 
Dit ben ik, Irma Moekestorm | Buddy Books 

2-4 jaar 

Beer heeft alle dieren weggejaagd uit het bos. Daarom besluiten Vos en Vogel om een ander plekje te zoeken, maar dat valt niet mee. Een prentenboek over verlies en verlangen, heimwee en thuisomen, teleurstelling en welkom zijn.  
Waar is mijn huis?, Liesbeth Goedbloed | KokBoekencentrum

4-6 jaar 

Bijbelverhalen in begrijpelijke taal, met eigentijdse liedjes. Dat is De Liedjesbijbel, geschikt voor kinderen van 4-10 jaar oud.  
Liedjesbijbel nr. 4, Reinier Sonneveld | Vuurbaak
 
‘Pap, wat geloven wij?’ Samen met je kind praten over wat jullie geloven, maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Aan de hand van 70 korte vragen en antwoorden kun je met je kind (4-8 jaar) in gesprek.  
Pap, wat geloven wij?, T.A. en Alissa Bakker | De Banier

6-8 jaar 

Heeft je kind weinig geduld om boekjes te lezen, omdat hij of zij liever wil spelen? Dan is Het kerstverhaal in blokjes een uitkomst, want daarin staan vijf bouwplaten om de stal uit het kerstverhaal na te bouwen. Het verhaal wordt ook verteld, op rijm.  
Het kerstverhaal in blokjes | Jongbloed Media

Ga samen met Jana en har vader mee op reis door het heelal, en ontdek meer over de aarde en de maan, over God en de hemel, over het concept van een lichtjaar en meer. En kun je aan het eind van elk hoofdstuk de verstopte knuffelmuis vinden?  
Kruimels in het heelal, Heino Falcke | Jongbloed Media

8-10 jaar 

Snot, snot, overal waar mevrouw Snottebel komt liggen snottebellen. Iedereen loopt met een grote boog om haar heen. Op een dag is ze weg. Ze komt terecht in een wereld waar iedereen haar aardig vindt en waar ze wordt rondgeleid door een Helper. 
Vaarwel Snottebel, Teun Vetter | Buijten & Schipperheijn 

Na het gebedenboek over de Psalmen volgt nu Ik bid de bergrede. Dit gebedenboek helpt kinderen van 8-12 jaar om veelzijdig te leren bidden. Op elke pagina staat naast een eenvoudig gebed ook een vraag en een kort stukje uitleg over de bijbeltekst. 
Ik bid de bergrede, Ingrid Plantinga | Jongbloed Media

Christelijk doeboek: Petrus Kids

Samen creatief aan de slag met een bijbelverhaal

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)