Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Agenda

Een activiteit in jouw kerk?
Dien een agenda-item in

Juni

22
jun
-
22
sep

Zie mij. De Bijbel in foto’s

Groate Kerk in St Jacobiparochie, Oosteinde 1, 9079 KZ

Een aantal Friese vrienden van het Bijbels Museum vroeg herhaaldelijk wanneer dit (inmiddels) nomadische museum eens in Friesland een tentoonstelling zou presenteren. Eindelijk is het zover. Het museum toont in Sint Jacobiparochie de tentoonstelling Zie m

In Zie mij brengt Waltman de eeuwenoude verhalen tot leven met behulp van honderden foto’s die zij in en buiten Europa maakte. De foto’s – deels afgedrukt op levensgroot formaat – worden getoond in combinatie met door Waltman gekozen Bijbelverzen. 

Deze eigentijdse en vernieuwende blik op de Bijbel is van 22 juni t/m 22 september te zien in de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie.

Tentoonstelling Zie mij. De Bijbel in foto’s
Data: 22 juni – 22  september 2024
Locatie: Groate Kerk in St Jacobiparochie, Oosteinde 1, 9079 KZ
Openingstijden: Elke vrij, za en zo van 13:00 - 17:00 uur
Entree: pay as you like.

27
jun
-
01
sep

Saligh Weven: Luthers Texiel uit heel Nederland

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570

Ontdek de betekenis achter textiel uit de Lutherse traditie in de zomerexpositie ‘Saligh Weven’ van het Luther Museum Amsterdam.

De expositie, die loopt van vrijdag 28 juni tot en met zondag 1 september, zal een breed scala aan textiele werken presenteren die een rijke traditie van geloof, kunst en cultuur belichten.

De expositie toont altaarkleden, wandkleden, vloerkleden, antependia en stola’s die de rijke traditie van geloof, kunst en cultuur belichten. Textiele kunstwerken die bovendien nog vrijwel wekelijks in gebruik zijn in de kerk, als ‘levend erfgoed’. Met werk van: Koen Taselaar, Wim Crouwel, Willy Pennings, Bonne Kazemier, Marja-Liisa Schepel, Folly Hemrica en Margreet Scholten.

‘Saligh Weven’ laat zien hoe eigentijdse ontwerpen zich vermengen met eeuwenoude symboliek. Dat wordt niet alleen zichtbaar in het speciaal ontworpen avondmaalskleed van de Rotterdamse kunstenaar Koen Taselaar, maar ook in een modern vloerkleed uit de jaren vijftig van de beroemde grafisch ontwerper Wim Crouwel en een wandkleed in Amsterdamse School stijl, in de jaren twintig van de vorige eeuw ontworpen door architect Bonne Kazemier.

Ontdek met deze zomerexpositie hoe textiel een belangrijke rol speelt in het verhaal van de lutheranen in Nederland en daarbuiten.

Een activiteit in jouw kerk?
Dien een agenda-item in