Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus magazine

Agenda

Een activiteit in jouw kerk?
Dien een agenda-item in

Oktober

06
okt
-
08
jan

Tentoonstelling Bewoners in Beeld

Luther Museum, Nieuwe Keizersgracht 570, Amsterdam

Om te vieren dat het Oude Mannen- en Vrouwenhuis dit jaar 250 jaar bestaat, brengt het Luther Museum in een tentoonstelling vanaf 6 oktober 2022 de voormalige Bewoners in Beeld.

Al vanaf 1772 startte de registratie van elke nieuwe bewoner. Alle persoonlijke papieren, zoals een doopbewijs of huwelijksakte, gingen in bewaring in een envelop. De tentoonstelling is mogelijk door de recente ontdekking van een groot archief met al deze enveloppen. Hierdoor kunnen we voor het eerst een persoonlijk beeld schetsen van de voormalige bewoners. Naast een selectie van 25 persoonlijke verhalen besteedt de tentoonstelling aandacht aan feesten en jubilea, maar ook aan ziekte, dood en het dagelijks leven in het huis. De verhalen worden verteld aan de hand van documenten en bewaard gebleven objecten en foto’s. En beeldend kunstenaar Daniëlle van Ark maakt nieuw werk voor de tentoonstelling geïnspireerd op materiaal uit het archief.

December

22
dec
-
29
mei

Eerbetoon aan kunstenaar Kees de Kort in Stadhuismuseum Zierikzee

Stadhuismuseum Zierikzee

Het Bijbels Museum produceert reizende tentoonstellingen rond Bijbelse thema’s en verhalen, vaak verbreed naar andere religies en stromingen. Het presenteert deze bij verschillende partnerlocaties in Nederland.

In Stadhuismuseum Zierikzee is vanaf 22 december 2022 de tentoonstelling Kees de Kort | Ikonen: Christelijke feestdagen in beeld te zien. Traditionele ikonen en gouaches van kunstenaar Kees de Kort verbeelden de geboorte van Jezus, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. De werken van De Kort zijn afkomstig uit de serie bijbelverhalen die hij vanaf 1964 maakte. De tentoonstelling keert terug in Zierikzee als eerbetoon aan de in augustus 2022 overleden kunstenaar. 

Kees de Kort | Ikonen is ontwikkeld in coproductie met het Ikonenmuseum Kampen en is in Zierikzee te zien t/m Tweede Pinksterdag, 29 mei 2023.

Een activiteit in jouw kerk?
Dien een agenda-item in