Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus magazine

Agenda

Een activiteit in jouw kerk?
Dien een agenda-item in

December

16
dec
-
17
dec

Winterfair in de Goudse Sint-Jan

Sint-Janskerk Gouda

Op vrijdag 16 december tijdens Gouda bij Kaarslicht en op zaterdag 17 december is er in de Goudse Sint-Jan een gezellige Winterfair.

Tijdens deze twee dagen geniet je van verschillende stands met een groot en divers aanbod van sfeervolle, lekkere en bijzondere producten. Een deel van de Sint-Jan is omgebouwd tot een foodplein, waar je geniet van diverse lekkernijen. Bovendien steun je met jouw aankopen de goede doelen. Daarnaast zijn er diverse optredens en concerten en is er ruimte voor bezinning.

De Winterfair is op vrijdag 16 december van 11:00 - 22:00 uur en op zaterdag 17 december van 10:00 - 17:00 uur.

Februari

17
feb
-
19
feb

Regenboogweekend op Ameland

De Plaats, Ameland

Homo, lesbisch en geloof. Hoe vind je jouw plek?

Leef jij het leven dat je zou willen nu je uit de kast bent gekomen? Sijbrand, Wielie en hun team nemen je drie dagen mee op reis naar verbinding met jezelf op Ameland. Drie dagen lang ontspannen, zingen, lezen en ontdekken wie je echt bent. Je kunt meedoen aan allerlei activiteiten en inspirerende uitdagingen, maar niets is verplicht. Dus waar wacht je op: zet het weekend van 17 februari in je agenda en meld je aan!

Wat vinden mensen van mij nu ik uit de kast ben gekomen? Wat betekent mijn homoseksualiteit voor mijn christelijk geloof? Wat belemmert mij en wat steunt mij? Wil jij antwoord vinden op deze vragen en ervaringen uitwisselen met anderen? Kom dan naar de Regenboogretraite op Ameland in februari 2023. Dit is onder professionele begeleiding van LHBTI-predikant Wielie Elhorst en pionier Sijbrand Alblas van De Plaats.

Verhaal van liefde en trouw
Tijdens dit weekend laat je je inspireren door een Bijbelverhaal. Je verhaal wordt zo opgenomen in het grote Verhaal van liefde en trouw. Verhalen onder de regenboog die van die liefde en trouw het teken is. Ben je eenmaal uit de kast, dan begint voor iedere gelovige homo en lesbienne een weg door geloof en kerk. Voor de één is het een weg zonder al te veel hobbels en kuilen. Na een eerste onwennige periode vind je je plek en al snel is het weer alsof het nooit anders was. Voor anderen verloopt het niet zo voorspoedig. Dan wordt de weg een hele zoektocht met een hoop geworstel, waarop je mensen tegenkomt die afwijzend reageren.

Praktische informatie
Ga je mee op een driedaagse reis waarin je jezelf beter leert kennen? Op een mooie locatie op Ameland word je in de watten gelegd. Wij bieden je eten en drinken, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is. Regel van tevoren wel nog eventjes je bootovertocht en een accommodatie.

Datum: 17, 18 en 19 februari 2023.
Kosten: 150 euro per persoon (exclusief overtocht en accommodatie)
Vervoer: reserveer hier je bootovertocht
Accommodatie: selecteer hier jouw accommodatie en boek deze nu alvast
Programma: bekijk hier het programma
Aanmelden: meld je gelijk aan via dit inschrijfformulier. Aanmelden kan tot en met 17 januari 2023.
Vragen? Neem contact op met De Plaats Ameland.

Een activiteit in jouw kerk?
Dien een agenda-item in