Abonneer gratis op Petrus magazine

Alles rond The Passion 2023

Dertiende editie The Passion in Harlingen

De dertiende editie van The Passion vindt plaats op 6 april, Witte Donderdag, in de Friese havenstad Harlingen. Het grootste muzikale paasevenement van Nederland verwelkomt in 2023 weer publiek.

Paasverhaal vertellen

De Protestantse Kerk is een van de initiatiefnemers die The Passion ook in 2023 weer mogelijk maken. Jurjen de Groot, directeur van de Protestantse Kerk, vertelt: “Als kerk staan we midden in de wereld. We zien The Passion als een missionaire kans om het paasverhaal te vertellen aan miljoenen Nederlanders en zoeken manieren om een vervolggesprek over de betekenis hiervan op gang te brengen.”

Foto: Jan Willem de Venster
Het kruis op de kade van Harlingen | Foto: Jan Willem de Venster

Doet jouw gemeente mee?

In aanloop naar de landelijke Passion op donderdag 6 april organiseert de Protestantse Kerk The Passion 40daagse. Gemeenten in heel Nederland kunnen hieraan meedoen door een concert en een paaswake te organiseren: een unieke kans om het paasverhaal op een laagdrempelige manier te delen in jouw dorp, stad of wijk. Doe je mee?

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)