Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Alles rond The Passion 2023

Hier vind je alle informatie over The Passion 2023 op een rij, zoals de locatie, cast, The Passion Test en The Passion Hemelvaart.

The Passion op televisie

Kijk The Passion live op televisie, op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Locatie The Passion 2023

De dertiende editie van The Passion vindt plaats op 6 april, Witte Donderdag, in de Friese havenstad Harlingen. Wil je de live-uitzending dit jaar op een bijzondere manier meemaken? Meld je dan aan als kruisdrager of deelnemer aan de processie.

Cast The Passion 2023

De cast van The Passion bestaat dit jaar onder andere uit Sinan Eroglu (Jezus), Marlijn Waardenburg (Maria) en Ferdi Stofmeel in de rol van Petrus. Hieronder lees je verschillende interviews met de castleden. 

Vind de stilte rond het Passionkruis

In aanloop naar de Passion organiseert de Protestantse Kerk The Passion 40daagse. Gemeenten in heel Nederland organiseren kleinschalige concerten, en paaswakes om even stil te worden. Met o.a. The Psalm Project, Mirjam van der Vegt en De Oden van Salomo met de Zandprinses. Bekijk een overzicht van alle concerten en paaswakes bij jou in de buurt.

 

Doe The Passion test

Cijfer je jezelf weg ten gunste van anderen, of zet je jezelf op de eerste plek? The Passion Test en ontdek aan de hand van 6 vragen op welk personage uit het beroemde Paasverhaal jij het meest lijkt als het gaat om liefhebben. Doe de test: passiontest.nl.

Gratis The Passion Magazine

Kun jij ook niet wachten op The Passion? Leef alvast toe naar de uitzending met deze bijzondere gratis uitgave van The Passion Magazine. Met alles over The Passion 2023, interviews met alle hoofdrolspelers en nog veel meer…

The Passion Hemelvaart

The Passion gaat door! Kijk op Hemelvaartsdag naar het vervolg.
18 mei 2023, 20.30 uur bij KRO-NCRV, NPO 1

Foto: Jan Willem de Venster
Het kruis op de kade van Harlingen | Foto: Jan Willem de Venster

 

Paasverhaal vertellen

De Protestantse Kerk is een van de initiatiefnemers die The Passion ook in 2023 weer mogelijk maken. Jurjen de Groot, directeur van de Protestantse Kerk, vertelt: “Als kerk staan we midden in de wereld. We zien The Passion als een missionaire kans om het paasverhaal te vertellen aan miljoenen Nederlanders en zoeken manieren om een vervolggesprek over de betekenis hiervan op gang te brengen.”

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)