Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

PAX Vredesweek 2024: Samen voor vrede. Nu!

Van 14 t/m 22 september organiseert PAX opnieuw de Nationale Vredesweek. Door het hele land kun je meedoen met activiteiten rond het thema: 'Samen voor vrede. Nu!' Hieronder vind je een aantal uitgelichte activiteiten.

Nationale Vredesweeklezing en essay

Dit jaar wordt op donderdag 19 september de Nationale Vredesweeklezing gegeven door Arnon Grunberg in de Domkerk in Utrecht. Dion van den Berg schreef het Vredesweekessay, waarin hij dieper op de urgentie van vrede en gerechtigheid in gaat. 

Kerkdiensten in de Vredesweek

In verschillende plaatsen kun je in de Vredesweek kerkdiensten bijwonen, al dan niet gekoppeld aan andere activiteiten. Zo organiseert de Grote Kerk in Middelburg een Coventrygebed, en kun je oecumenische vieringen bijwonen in onder meer Kamerik, Almelo en Nuenen

De Plantagekerk in Zwolle organiseert een Lectio Divina over het thema 'Vrede'. In dit bijbeluur ga je samen onderzoeken en luisteren naar wat God in de Bijbel zegt over vrede. 

Vredesmaaltijden

Samen eten is bij uitstek een manier om te verbinden. Daarom kun je onder anderen in Dordrecht, Zoetermeer, Haarlem en Schiedam terecht voor een interculturele en/of interreligieuze maaltijd. 

Theatervoorstellingen

Ksenia Marasanova speelt ook dit jaar haar voorstelling 'Zij zagen oorlog' in Hoogeveen. Ze vertelt zes verhalen van mensen die oorlog zagen, en de keuzes die ze maakten.

In Harderwijk komt woordkunstenaar Mees van Rijswijk op bezoek om samen met koren van het Apostolisch Genootschap Harderwijk een avond te vullen. 

Wandelen voor vrede

Op meerdere plekken in het land kun je tijdens de Vredesweek samen wandelen voor vrede. Zo is er in het centrum van Haarlem een Vredesoptocht, en kun je in Gemert-Brakel meelopen in een Stille Wandeltocht

In Delft wordt voor de 19e keer de 'Voettocht voor Vrede' georganiseerd. Het is een samenwerking tussen kerken en moskeeën uit de Voorhof en de Buitenhof, met als doel ontmoeting en contact met buurtgenoten die men nog niet kent.

Alle activiteiten

Dit is slechts een greep uit de activiteiten die van 14 t/m 22 september 2024 door heel het land worden georganiseerd in het kader van de Nationale Vredesweek. Ga voor alle activiteiten naar de website van PAX: 

PAX Vredesweek activiteiten

Beeld: PAX Vredesweek 2024

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)