Abonneer gratis op Petrus magazine

Petrus Kids: Aan tafel met Jezus

Samen op ontdekkingstocht door een bijbelverhaal, dat is het idee van het nieuwe katern Petrus Kids. In het katern van september 2022 staat het verhaal van de Emmaüsgangers centraal. Een verhaal over mensen die verdrietig waren, maar tijdens een wandeling en een maaltijd een superbijzondere ontdekking deden die hun wereld op z’n kop zette.

Tip! Ben je op zoek naar de oplossingen van de puzzels? Scroll dan naar het onderste deel van deze pagina!

Misschien herken je in het katern Petrus Kids elementen uit het eerdere Kliederkerk Thuis-boekje. Vanaf nu heten deze boekjes Petrus Kids en ga je op reis met Rainbow de duif. De onderwerpen van de boekjes sluiten steeds aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk in Nederland.

Kliederkerkprogramma

Wil je met meer families en anderen in je buurt, kerk of school creatief aan de slag met dit bijbelverhaal en het thema 'Aan tafel'? Organiseer dan een kliederkerk over de Emmaüsgangers. Samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Op kliederkerk.nl vind je meer informatie en een compleet programma.

Bekijk het programma

Voorstellingen voor kinderen

Wist je dat er in kerken in het hele land voorstellingen en concerten speciaal voor kinderen worden georganiseerd? Bekijk het hele overzicht op zingenindekerk.nl.

Bekijk alle voorstellingen

Oplossingen puzzels

Pagina 5 ‘De juiste weg’
Het juiste antwoord op vraag 1 is de middelste lijn (1 cm = 1 km).
Het juiste antwoord op vraag 2 is de bovenste lijn (1 cm = 1600 meter).

Pagina 9 - ‘Een verborgen boodschap’
Bij oplegvel 4 verschijnt de volgende boodschap:
‘Jezus legde hun uit wat er over hem in de heilige boeken stond’

Pagina 10 - ‘Ontbrekend puzzelstukje’
Puzzelstukje nummer 2

Pagina 16 en 17 - ‘Zoek de verschillen’
Er zijn zeven verschillen:
- een aureool om Jezus’ hoofd
- de littekens in Jezus’ handen
- het gebroken brood
- de druppel aan de wijnbeker
- de zon die verder ondergaat
- de sandalen onder de tafel
- de man die omhoog kijkt

Pagina 18 en 19 - ‘Aan tafel’
Kommetje 3 is als eerste vol, want de andere kommetjes zijn afgesloten.

Drie keer snijden: snijd het brood eerst twee keer doormidden waardoor je vier gelijke stukken krijgt. Snijd daarna het brood horizontaal helemaal door, zo heb je acht gelijke stukken.

De volgende editie van Petrus Kids is een speciale kersteditie! Wil je dit boekje gratis ontvangen en ben je nog geen abonnee? Ga dan naar petrus.protestantsekerk.nl/abonneren en meld je aan voor een gratis abonnement.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)