Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Kerst

Op zoek naar inspiratie rond Kerst 2022? Petrus tipt liederen, verhalen en tv-uitzendingen.

Inspiratie rond Kerst en Nieuwjaar

De Nationale Nieuwjaarszegen

De Nationale Nieuwjaarszegen vanuit de Oude Kerk in Maasland met muziek en inspirerende overdenkingen. Ds. Rene de Reuver is gastheer. Met een Bijbelse vertelling waar Bianca Gallant ons meeneemt in het verhaal van Jozef en zijn broers, en een overdenking door Mpho Tutu van Furth. Een verhaal over vergeving en verzoening, maar ook een boodschap voor vandaag en het jaar dat voor ons ligt.

Zondag 1 januari, EO, 9.00 uur, NPO 2

Kerstboodschap scriba ds. René de Reuver

Meer zien? Scriba ds. René de Reuver spreekt deze kerstboodschap uit in een speciale aflevering van Nederland Zingt op Zondag.

Zondag 25 december, EO, 09.20 uur, NPO 2

Online adventskalender

Op petrus.protestantsekerk.nl/advent vind je voor elke dag van de adventsperiode een korte bijbeltekst, inspirerende overdenking en prikkelende video.


7 kerstliederen voor Advent en Kerst 2022

In verschillende afleveringen van Petrus in het land werden prachtige Nederlandse kerstliederen ten gehore gebracht, onder andere door Syb van der Ploeg, Stef Bos en de Petrus-band. Hieronder vind je een overzicht.

 

Maak je eigen kersthanger

Creatief aan de gang? Maak dan je eigen (kerst)hanger in vier simpele stappen. Natuurlijk kun je ook andere decoratie gebruiken, zodat je de hanger na de kerstdagen kunt laten hangen. 

 

Kerstverhaal: onverwachte gasten

"Midden in de nacht gaat de telefoon. De jonge dominee neemt op. “Spreek ik met de dominee?”, klinkt het. “Ja”, antwoordt de dominee met een benepen stemmetje. Lieve hemel, gaat het door hem heen. Een verkeersongeluk of…? ”Dominee, u spreekt met de kapper aan de overkant. U moet meteen naar de kerk komen, er zijn jongelui uw kerk binnengedrongen." Lees dit eigentijdse kerstverhaal verder...

 

Kerst op tv

Hier vind je een overzicht van interessante kerstuitzendingen in 2022. 

Petrus in het land

Vanuit het historische hart van Londen maak je kennis met de oudste protestantse gemeente ter wereld. Petrus is te gast bij Bertjan van de Lagemaat, voorganger van de Dutch Church. Nederlandse gemeenteleden organiseren veel activiteiten, waaronder de wekelijkse Tea-zoom en ondersteuning aan hulpbehoevende gemeenteleden.

24 december 2022, KRO-NCRV, 17.10 uur, NPO 2

Kijk hier de uitzending terug.

Kerstduetten: Het kerstverhaal met Stef Bos

Stef Bos vertelt vanuit de Grote Kerk in Loenen zijn versie van het kerstverhaal. Samen met Edsilia Robley en diverse andere artiesten, zoals Diggy Dex en Frank Boeijen, zingt hij kerstliederen. 

24 december 2022, KRO-NCRV, 22.45 uur, NPO 2

Kijk hier de uitzending terug. 

Kerstnachtdienst in streektaal

De Sint-Vituskerk in Dedemsvaart is het toneel van de jaarlijkse kerstnachtdienst in Overijsselse streektaal. Als teken van verbinding met kerst gaan de bisschoppelijk vicaris Cornelissen en classispredikant ds. Van der Kamp gezamenlijk voor.

24 december om 20.00 en 23.00 uur en op 25 december om 09.00 uur, RTV Oost

Stralend Kerstfeest

De EO viert Kerst op NPO 1 met 'Stralend Kerstfeest'. Laat je op eerste kerstdag verrassen door optredens van bekende artiesten, een meerstemmig Popup Choir en een speciale rol voor het publiek. 

25 december 2022, EO, 21.25 uur, NPO 1

Kijk hier de uitzending terug.

Kerst met de Zandtovenaar

Vanuit het culturele hart van Amsterdam wordt door Zandtovenaar Gert van der Vijver het bijzondere verhaal van Jozef en Maria en de geboorte van hun zoontje Jezus met zand tot leven gewekt. Met optredens van Bente Fokkens, Fenna Ramos, Douwe Bob, Sterre Koning, Ammar en de jonge talentvolle violist Sanne Lam. Het kerstverhaal wordt verteld door Kim-Lian van der Meij.

Kijk hier de uitzending terug 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)