Kerst

Op zoek naar inspiratie rond Kerst? Petrus tipt liederen, verhalen en tv-uitzendingen.

Inspiratie rond Kerst

Online adventskalender

Dit jaar staat in de Petrus-adventskalender het bijbelboek Openbaring centraal. Dit boek wil de christenen van toen - en nu - bemoedigen en aansporen om in adventstijd te leven: Hij komt! Volg de adventskalender online en lees iedere dag een nieuwe overdenking.

Kerstboodschap 2021: ‘Hoe diep ook het duister…’

Er zijn veel dingen die ons deze dagen somber kunnen maken. Als het gaat om het coronavirus of het klimaat, lijkt perspectief te ontbreken - en dat maakt het zo zwaar. Zonder perspectief wordt het leven uitzichtloos. Maar dan klinkt een stem uit de hemel…

Kerstverhaal van Nico ter Linden

Ds. Nico ter Linden schreef een ontroerend kerstverhaal over een dorpspastoor, een boerenkoortje en een beroemde dirigent.

Creatief met groen

Creatief aan de slag? Bloemiste Ninja van Oostenbrugge laat zien hoe je zelf eenvoudig een decoratieve kersthanger maakt.

Lied van Eenheid: O kom, o kom, Immanuël

Beluister dit bijzondere initiatief van de EO, Rooms-Katholieke en Protestantse Kerk: een gezamenlijk opgenomen lied als bemoediging voor Kerst. Tientallen christenen leverden een bijdrage aan het lied, waaronder rapper Brainpower.

Kerst op tv

24 december: Kerstvertelling door Jan Terlouw

Op kerstavond kun je kijken naar een actuele kerstvertelling door Jan Terlouw, met muzikale duetten van Edsillia Rombley en bevriende artiesten. Een sfeervolle uitzending vanuit de prachtige Waalse Kerk in Dordrecht.

>> Vrijdag 24 december, 22.55 uur, NPO 2 (KRO-NCRV)

25 december: Kerstviering vanuit de Joriskerk in Amersfoort

Op eerste kerstdag brengt de EO samen met de Protestantse Kerk een sfeervolle en hoopvolle kerstviering op NPO2, met als thema ‘Het licht is niet klein te krijgen’. Ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen en ds. René de Reuver leiden gezamenlijk de viering vanuit de Joriskerk te Amersfoort, waaraan o.a. Sela haar muzikale medewerking verleent.

>> Zaterdag 25 december, 10.09 uur, NPO 2 (EO)

25 december: Kerst met de Zandtovenaar

Kijk ook dit jaar mee naar het populaire programma ‘Kerst met de zandtovenaar’. Zandtovenaar Gert van der Vijver wekt het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus tot leven.

>> Zaterdag 25 december, 12.15 uur, NPO 1 (KRO-NCRV)

25 december: Kerstuitzending Petrus in het land

Op Eerste Kerstdag is Petrus in het land op bezoek in de Westerkerk in Amsterdam. Predikant Herman Koetsveld vertelt het kerstverhaal aan de hand van drie bijzondere buren van de kerk: het Anne Frank Huis, het Homomonument en de Raadhuisstraat. De aflevering wordt omlijst door een viertal sfeervolle christmas carols.

>> Zaterdag 25 december, 17.10 uur, NPO 2 (KRO-NCRV)