Kerst

Op zoek naar inspiratie rond Kerst? Petrus tipt liederen, verhalen en tv-uitzendingen.

Inspiratie rond Kerst

Kerstboodschap 2020: Kerst in coronatijd

Scriba ds. René de Reuver ziet overeenkomsten tussen de eerste Kerst en Kerst 2020. “Corona bepaalt ons bij de rauwe werkelijkheid van vandaag, maar tegelijk bij de diepte van het kerstfeest.”

Online adventskalender

Het thema van de adventskalender 2020 is ‘Geef licht! Het goede leven met elkaar delen’. In de adventskalender staat elke dag een bijbeltekst over licht centraal. Daarnaast vind je in de kalender allerlei extra’s, zoals verschillende liederen rondom het thema 'Licht'.

Bekijk de online adventskalender

Lied: O kom, o kom, Immanuël ('Lied van eenheid')

Het 'Lied van eenheid' is een resultaat van een groot, gezamenlijk project van de EO, Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk. In het lied staan teksten uit Johannes 17 centraal.

Eigentijds kerstverhaal van ds. Rob Visser

Achter de eikenhouten deuren van de monumentale dorpskerk in Deil gaat een eigentijds kerstverhaal schuil. In de hoofdrol geen herders, maar vijf jongeren...

Kerst op tv

Nationale kerstviering vanuit Domkerk

Onder het mom: ‘Als we niet met z’n allen naar de kerstnachtviering kunnen, komt de kerstnachtviering naar jou’, brengt Joris Linssen op kerstavond een alternatieve kerstvertelling vanuit de Domkerk in Utrecht.

De Nationale Kerstavond, donderdag 24 december 2020, 22.40 uur live bij KRO-NCRV op NPO1.

Met hart en ziel-kerstviering

Op eerste kerstdag is Met hart en ziel te gast bij geloofsgemeenschap Nijkleaster in Jorwert. Voorganger Hinne Wagenaar neemt je in een sfeervolle viering mee naar de tijd dat er nog kloosters stonden in het Friese land. Na jaren van voorbereiding wordt komend jaar begonnen met de bouw van een klooster verbonden aan Nijkleaster.

Met hart en ziel-kerstviering, vrijdag 25 december 2020, 16.15 uur bij KRO-NCRV op NPO2.

Kerst met Michelle David

Op kerstavond vertelt de in New York geboren zangeres Michelle David het kerstverhaal in gospelsongs, waar je niet bij stil kunt blijven zitten. Michelle verbindt het eeuwenoude verhaal van de geboorte van Jezus met haar eigen levenservaringen. Het feestelijke concert komt vanuit Paradiso in Amsterdam. Speciale muzikale gasten zijn Typhoon en Jeangu Macrooy.

Kerst met Michelle David, vrijdag 25 december 2020, 23.00 uur bij KRO-NCRV op NPO2.

Tv-kerkdiensten rond Kerst

Zondag 20 december: De stem van Elisabeth

Elisabeth zit in quarantaine; in afzondering. Samen met Maria kijkt ze verwachtingsvol naar de toekomst. De Heilige Geest spreekt door haar stem over de komst van de Heer (Lukas 1: 39-45).
Voorganger: ds. Marleen Blootens.

Zondag 20 december, 9.20 uur bij de EO op NPO2.

Zondag 27 december: Brief aan Jozef

Daar sta je dan, Jozef. In het kerstevangelie kom je nauwelijks aan bod, maar je hebt een cruciale rol. Zo was het zonder jouw droom gruwelijk misgegaan. Jozef, mogen we jou beter leren kennen? (Matteüs 1: 20-25).
Voorganger: Ds. Rolinka Klein Kranenburg.

Zondag 27 december, 9.20 uur bij de EO op NPO2.

Zondag 27 december: Nationale Top2000-kerkdienst

Voor het eerst wordt tussen Kerst en Oud en Nieuw een Nationale Top2000-kerkdienst georganiseerd en gestreamd. Tijdens de dienst worden vijftien popsongs vol hoop en licht gespeeld, door de band Major Seventh. Predikant Gerrit van Dijk gaat in de dienst voor.