Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

6 gedichten bij overlijden of uitvaart

Bij het overlijden van een geliefde is het soms moeilijk de juiste woorden te vinden, bijvoorbeeld als je iets wil zeggen op een uitvaart. Deze zes christelijke gedichten helpen je daarbij.

Toekomst

Soms val je en ben je te moe om op te staan. Dit gedicht van Joke Verwoerd gaat over gemis en vertrouwen in de toekomst. 

U kent mij, U doorgrondt mij

Alles wat je had willen zeggen, maar nooit hebt gezegd. Dit gedicht over Gods troost als je iemand hebt verloren is geschreven door dominee Werner Pieterse, bij psalm 139. 

Omdat jij hier was

Als een geliefde verliest, wil je dat zijn of haar naam genoemd blijft worden, dat hij of zij niet vergeten wordt. Dit gedicht kun je lezen op een begrafenis, maar bijvoorbeeld ook op Gedachteniszondag. 

Kom met mij in de leegte

Een gedicht van Yves Klein vol herinneringen, vertaald door Gerard Reve.

Chaos

Dit gedicht van Anne van Rheede-de Weerd spreekt over de stilte ná de storm van het verlies, over de chaos die er heerst en de bodem die verandert in los zand. 

Levensweg

Soms voelt het alsof je door de modder loopt, je ploetert je door het leven, er lijkt geen einde aan te komen. Maar dan ineens gloort er hoop, een glimp van de toekomst. Anne van Rheede-de Weerd schreef dit gedicht naar aanleiding van het overlijden van haar vader, maar het kan ook op andere momenten in je leven bemoediging geven. 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)