In Leiden spreekt kok Erik met Inge en Corine, die elk jaar een running diner voor de gemeente organiseren. Ze bakken samen het appel-perentaartje, dat vorig jaar een groot succes was als toetje.
In Venlo spreekt kok Erik met Karin Groenewoud, die elk jaar een paasontbijt organiseert. Waarom doet ze dat? En wat betekent Pasen eigenlijk voor haar?
Proost! In Midden-Europa - vooral in Duitsland - is het traditie om op een kerstmarkt glühwein te drinken. Pioniersplek Vitamine G in Hilversum schenkt het kruidige drankje óók, op een kerstmarkt in de kerk.
Petrus kookt – nou ja, bakt – deze keer een cheesecake met blauwe bessen. Om te delen tijdens Startzondag of Kerkproeverij. Of gewoon zomaar ...
Erik maakt in deze video het recept uit Petrus: Napolitaanse pizza.
In deze aflevering van Petrus Kookt maakt Erik samen Janita en Jeanne een brood en soep voor de vastenmaaltijd.
In deze aflevering van Petrus Kookt Fattoush bij Tafels van Hoop in Twijzelerheide.