Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Kijktip: Stef Bos op Iona

Petrus in het land zoekt opnieuw inspiratie op het Schotse eiland Iona, dit keer samen met singer-songwriter Stef Bos. Stef maakt muziek en verkent het bijzondere eiland met zijn eeuwenoude geschiedenis.

Al sinds het jaar 565 is het eiland Iona een plek van spiritualiteit, inkeer en stilte. Ook nu is er een oecumenische gemeenschap gevestigd, waar mensen van over de hele wereld naartoe komen en (tijdelijk) wonen. En er is veel muziek: predikant John Bell schrijft liederen die ook in Nederlandse kerken gezongen worden. 

Stef kijkt ernaar uit om door deze plek geïnspireerd te worden: “Hier is een vreemde stilte. Ik laat hier de wereld en alle discussies in Nederland achter en kom in een soort tijdloosheid terecht. Als je weg van alles bent, ga je de dingen pas echt zien.”

Muziek is de rode draad tijdens Stef' verblijf op het eiland. Hij laat zich inspireren tot een nieuw lied, dat in de uitzending te horen zal zijn.

Petrus in het land, zaterdag 27 mei om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Afgelopen zaterdag volgden we zangeres Lakshmi op Iona. Beluister hier het lied van John Bell dat zij zong:

Foto: KRO-NCRV

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)