Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Kijktip: nieuw seizoen Petrus in het land

Goed nieuws: je kunt vanaf deze week weer kijken naar een nieuw seizoen van Petrus in het land! Elke zaterdag opent een protestantse kerk zijn deuren voor een inspirerend inkijkje.

Inspirerende voorgangers, verstilde kerkgebouwen en hoopgevende initiatieven van kerkleden: dat zijn de ingrediënten van iedere uitzending van 'Petrus in het land'. De voorganger richt een korte meditatie en een zegenwens tot de kijker. Daarnaast is te zien hoe kerkleden hun geloof in de praktijk vorm geven. Elke uitzending wordt afgesloten met een bijzondere vertolking van een kerklied. 

'Aan tafel!' in Winschoten

In de eerste aflevering van dit seizoen is Petrus in het land te gast in Winschoten, voor een speciale uitzending rond het nieuwe jaarthema 'Aan tafel!'. Predikant én vinoloog Bert van der Woude spreekt over voedsel voor het lichaam en voedsel voor de ziel. "Theologen laten zich graag meevoeren door abstracte begrippen, maar wijn is heel concreet. Wie moet zeggen wat hij proeft, wordt vaak onzeker en hopelijk bescheiden. Het is zoeken naar woorden en beseffen dat je beschrijving nooit volledig is. Dat geldt ook voor geloven."

Op 1 oktober volgt een bijzondere uitzending vanaf landgoed Nieuw Hydepark in Doorn, waar geestelijk verzorger Joke Westera een vakantieweek voor ouderen begeleidt. Daarna volgen uitzendingen uit onder andere Oosterhout en Sleen.

De KRO-NCRV maakt dit tv-programma met steun van de Protestantse Kerk in Nederland. Petrus in het land is vanaf zaterdag 24 september wekelijks te zien om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Overdenkingen en liederen uit voorgaande afleveringen kun je terugvinden op Petrus. Hieronder een voorproefje: 

 

Genieten van een avond vol mooie liedboekliederen?

Kom naar een concert van de Petrus-band!

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)