Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Kijktip: Petrus in het land over dovenpastoraat

Op 4 november kun je kijken naar een bijzondere aflevering van Petrus in het land. Deze aflevering staat in het teken van het dovenpastoraat en wordt volledig verzorgd in gebarentaal.

Voor het programma Petrus in het land opent elke week een protestantse kerk haar deuren. Deze keer is dat het interkerkelijk dovenpastoraat, dat in heel Nederland kerkdiensten verzorgt in gebarentaal. Hendrik Stevens - zelf ook doof - is een van de dovenpastores die is aangesloten bij het pastoraat. In de uitzending maakt hij het belang van gebarentaal voor dove mensen duidelijk. Dit is voor veel dove mensen de "taal van hun hart". 

Petrus volgt in deze uitzending ook de repetitie van een gebarenkoor in Katwijk. Zij vertolken muziek met gebarentaal. Heel belangrijk, vinden de leden van het koor. "Ik vind het fijn om in mijn eigen taal God te kunnen prijzen." 

Deze aflevering van Petrus in het land is volledig toegankelijk voor zowel horende als dove mensen. De uitzending is te volgen in gebarentaal én wordt volledig ondertiteld.

Petrus in het land - De taal van je hart, zaterdag 4 november om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO2. 

Wist je dat twintig bekende Nederland Zingt-liederen nu ook met gebarentolk te bekijken zijn? Bekijk de liederen via YouTube.

Lees ook deze reportage van een dovendienst in Katwijk:

Op weg naar Kerst

Bestel de adventskalender 'Ga mee!'

Foto: KRO-NCRV

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)