Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Kijktip: Familieserie over Sint Maarten

Wil je je met kinderen verdiepen in het thema ‘delen’? Stichting Het Grote Verhaal biedt gratis een spannende familieserie aan: Het Geheim van Sint Maarten. In de serie zijn op speelse wijze enkele bijbelverhalen over delen verwerkt.

Komende zaterdag wordt in veel delen van het land Sint Maarten gevierd, het feest van de heilige Sint Martinus. Martinus staat erom bekend dat hij de helft van zijn mantel schonk aan een bedelaar die hij zonder jas in de sneeuw zag zitten. Op zijn sterfdag, 11 november, gaan nu massaal kinderen de straat op om liedjes te zingen en snoep te verzamelen.

Stichting Het Grote Verhaal heeft dit feest aangegrepen om een spannende familieserie over de fictieve woonplaats Martinushoven te lanceren. In deze serie lijken de kinderen van Martinushoven besmet met een gek virus. Aangemoedigd door een geheimzinnige Romeinse soldaat willen ze op 11 november hun merkkleding ruilen of weggeven in plaats van vragen om snoep. Hun ouders zijn hierdoor in alle staten en eisen maatregelen van de burgemeester…

De serie ‘Het Geheim van Sint Maarten’ bestaat uit vier korte afleveringen en is gratis te bekijken via hetgroteverhaal.nl (na een eenvoudige registratie). Op deze site zijn ook de verschillende bijbelverhalen te beluisteren die in de serie terugkomen, voor kinderen van 0-6 en 7-12 jaar.

Bekijk de afleveringen

Christelijk doeboek: Petrus Kids

Samen creatief aan de slag met een bijbelverhaal

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)