Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Kijktip: Petrus-special vanuit Iona

Petrus in het land is op 20 en 27 mei op het Schotse eiland Iona voor een bijzonder tweeluik. Zangeres Lakshmi en zanger Stef Bos ontmoeten predikant John Bell en laten zich inspireren door de Iona Community.

Petrus in het land zoekt het buiten de landsgrenzen: op zaterdag 20 mei is het eerste deel te zien van een tweeluik dat is opgenomen op het Schotse eiland Iona. Daarin verkent Petrus het bijzondere eiland en de religieuze gemeenschap samen met singer-songwriters Lakshmi en Stef Bos.

In de eerste aflevering nodigt Iona-voorganger John Bell zangeres Lakshmi uit om zich onder te dompelen in de spiritualiteit van Iona. Ze verzucht: “Hier vind ik waar ik ten diepste naar verlang.” Lakshmi zingt een Iona-lied uit het Liedboek en ze schrijft zelf een lied in de geest van Iona, waarin vrede en recht voor alle mensen en de hele schepping centraal staat.

Petrus in het land, zaterdag 20 mei om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Foto: KRO-NCRV

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)