Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Eerste hoofdrollen The Passion bekend

Zojuist zijn de eerste hoofdrolspelers van The Passion 2022 bekendgemaakt. Het paasevenement wordt op donderdag 14 april live door KRO-NCRV uitgezonden vanuit Doetinchem en heeft het actuele thema ‘Alles komt goed?!’

The Passion, het muzikale paasevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus, wordt traditiegetrouw op Witte Donderdag georganiseerd en uitgezonden. Hoofdrolspelers zijn dit jaar Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus) en Sabri Saad El Hamus (Pilatus).

Nieuw: The Passion 40daagse

De editie in Doetinchem zal plaatsvinden zonder publiek, maar mensen kunnen wel op andere wijze samenkomen. Zo wordt er opnieuw een online processie georganiseerd, en vinden in de veertig dagen voorafgaand aan The Passion in kerken in het hele land concerten en paaswakes plaats rondom het bekende Passion-kruis. Verschillende christelijke artiesten werken mee aan The Passion 40daagse, zoals The Psalm Project, De Oden van Salomo en Gerald Troost. 

Alles komt goed?!

Het thema van The Passion is dit jaar ‘Alles komt goed?!’, waarbij wordt ingehaakt op herkenbare maatschappelijke onderwerpen. Nieuw dit jaar is dat het verhaal niet eindigt na de kruisiging van Jezus, maar een vervolg krijgt. Daarover wordt later meer bekend gemaakt.

The Passion 2022 wordt live vanuit Doetinchem uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Stap voor stap toeleven naar Pasen?

Ontvang de online veertigdagentijdkalender elke ochtend in je mailbox

Foto: Stijn Ghijsen

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)