Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Toekomstperspectief voor kansarme jongeren in Pakistan

Toen in Nederland de Watersnoodramp plaatsvond, was Pakistan een van de landen die Nederland meteen te hulp schoot. Daarom staat deze zondag, 70 jaar later, Pakistan op het collecterooster. Met het opgehaalde geld worden kansarme jongeren ondersteund bij het opbouwen van een toekomst.

Gezin onderhouden

Veel jongeren in Pakistan, vooral op het platteland, hebben door armoede en gebrek aan goed (vak)onderwijs, weinig kans op werk. Zo moest Damini stoppen met school. “Ik heb zes zussen en een broer. Toen mijn vader overleed, was er geen geld meer om ons naar school te laten gaan. Ik was altijd al geïnteresseerd in beauty, en ben in onze woonkamer een kleine schoonheidssalon begonnen. Met de paar klanten die daar kwamen, kon ik mijn moeder helpen om ons gezin te onderhouden.” 

Eigen beautysalon

Via  AWARD, de lokale partnerorganisatie van Kerk in Actie in Pakistan, kon Damini een vakopleiding volgen. “In een training over ondernemerschap leerde ik daarnaast hoe ik mijn salon kon uitbouwen. Ook kreeg ik een lening, waardoor ik mijn eigen beautysalon kon openen in het centrum van de stad. Ik verdien nu genoeg om ons gezin te onderhouden en mijn zusjes kunnen weer naar school.”

Ook Umer kon zijn eigen bedrijf starten. “Ik heb een verstandelijke beperking, maar kan goed met mijn handen werken. Ik werkte heel lang als monteur bij een garagebedrijf, maar verdiende daar veel te weinig om mijn gezin - mijn vrouw en vier kinderen - te onderhouden.” Via een vriend hoorde Umer over AWARD. “Dankzij een ondernemerstraining en lening van AWARD kon ik mijn eigen garagebedrijf openen. Ik verdien nu genoeg, ben gelukkig en vol zelfvertrouwen: ik voel me niet langer beperkt.”

Kerken samen in actie

Op zondag 5 februari collecteren kerken in heel Nederland voor het werk van AWARD. En dat is niet toevallig: op 2 februari was het 70 jaar geleden dat in Nederland de watersnoodramp plaatsvond. Pakistan was een van de landen die meteen te hulp schoot door geld in te zamelen. “Door nu te collecteren voor Pakistan doen we iets terug voor kansarme jongeren in dit Zuid-Aziatische land,” vertelt Martin Teunissen, relatiebeheerder Pakistan bij Kerk in Actie.

Niet alleen in Nederland wordt gecollecteerd, ook in Pakistan zelf. “Het bemoedigt ons dat kerken in Nederland zo betrokken zijn bij jongeren in Pakistan”, vertelt Christina Peter, directeur van AWARD, “en ons werk met een collecte ondersteunen. Daar zijn we enorm dankbaar voor. Bovendien heeft het ons geïnspireerd om kerken in Pakistan bij ons werk te betrekken. Op zondag 5 februari vertellen we in verschillende kerken over ons werk.” Zo bieden we samen, als wereldwijde kerk in actie, Pakistaanse jongeren een toekomstperspectief.

Geef voor dit werk

Lees ook:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)