Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Een nieuwe toekomst voor misbruikte kinderen in Colombia

In de Colombiaanse stad Riohacha liggen mensenhandelaren op de loer. Zelfs kleine kinderen lopen gevaar in hun handen te vallen. Kerk in Actie ondersteunt een organisatie die kwetsbare kinderen opvangt en hen een plek biedt voor herstel.

Vanaf de straat heb je geen idee welke wereld er schuilgaat achter de hoge muren van het opvanghuis. De ruime binnenplaats is een oase van rust in de drukke stad Riohacha. 

Zelfvertrouwen opbouwen

Het opvanghuis biedt plek aan 45 getraumatiseerde kinderen, veelal meisjes. Ze krijgen eerst de tijd om zich weer veilig te voelen en zelfvertrouwen op te bouwen. Sociaal werkers, therapeuten en onderwijzers begeleiden hen in dit intensieve proces. Kinderen leren hun gevoelens te uiten via tekenen, knutselen, dansen en sporten. 

Nieuwe stappen

Na drie of vier maanden gaan de meeste kinderen weer naar school. In de buurt of binnen de veilige muren van het opvanghuis. Kinderen worden stap voor stap begeleid om terug te keren naar hun familie of naar een ander gezin. Stephany (19) volgde in het opvanghuis een naaicursus en een basistraining in ondernemerschap. Ze staat nu weer op eigen benen. “Ik durf weer nieuwe stappen te zetten. Langzaamaan kan ik de toekomst aan.” 

Hoe helpt Kerk in Actie?

Via partnerorganisatie Renacer begeleidt Kerk in Actie kinderen en jongeren in Colombia die het slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Sociaal werkers gaan de straat op en leggen contact met kwetsbare kinderen en jongeren. Ze bieden hun psychische en juridische hulp. Wie geen onderdak heeft kan terecht in een opvanghuis. 

Geef voor dit levensreddende werk in Colombia 

Lees meer:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)