Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

‘Eindelijk krijg ik mijn leven weer op de rit’

Haar ex-man liet Cora achter met 40.000 euro schuld. Ze kon geen kant meer op. Met hulp van SchuldHulpMaatje krijgt ze haar leven langzaam weer op de rit. Kerk in Actie ondersteunt SchuldHulpMaatje om nog meer mensen uit de schulden te helpen.

Cora (45) heeft met haar vier kinderen ellendige jaren achter de rug. Ze kreeg forse geldproblemen en moest via een schulden- en betalingsregeling haar schulden aflossen. Langzaamaan krijgt ze haar leven weer onder controle. 

Diep in de schulden

“Van de ene op de andere dag belandde ik diep in de schulden. De investeringen van mijn ex-man bleken mislukt en hij verdween naar het buitenland. Ik bleef achter met onze vier jonge kinderen. Omdat mijn man onvindbaar was voor de schuldeisers, draaide ik er alleen voor op. 

Geen overzicht meer

Het was een enorm zware tijd. Ik moest werken en tegelijkertijd voor mijn kinderen zorgen. Ondertussen probeerde ik de schulden af te lossen. Op een gegeven moment loop je zo ver achter dat het overzicht weg is. Ik kon geen kant meer op, en ik schaamde me zo. Toen er beslag op mijn loon werd gelegd, had ik nog ongeveer 20 euro per week te besteden. Toen ik hoorde dat SchulpHulpMaatje mensen met financiële problemen helpt, heb ik aan de bel getrokken. Mijn maatje liep samen met mij m’n hele administratie door en creëerde overzicht in de chaos. Daarna legden we samen contact met de schuldeisers en de professionele hulpverlening. 

Van mijn schulden af

Het veranderde mijn leven: ik kwam in aanmerking voor een schuldenregeling en kreeg langzaam weer controle over mijn financiën. Het heeft me jaren gekost en veel grijze haren opgeleverd, maar dit jaar ben ik van mijn schulden af. Dat is een feestje waard!”

Samen tegen armoede

Met de actie ‘Samen tegen armoede’ helpt Kerk in Actie SchuldHulpMaatje om op nog meer plekken in Nederland mensen uit de schulden te helpen. Lees hier meer over de actie.

Geef voor dit werk

Dit verhaal is onderdeel van de zomerserie van Kerk in Actie over armoede. Je leest hoe mensen in Nederland en wereldwijd daarmee omgaan en hoe Kerk in Actie mensen helpt uit deze situatie te komen. 

Lees ook het verhaal van Zainab:

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)