Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Kijktip: The Passion Hemelvaart

De Protestantse Kerk en KRO-NCRV geven samen een vervolg aan de The Passion. In een muzikale en moderne vertelling, met dezelfde cast en Bolsward en Sneek als decor, staan we stil bij de betekenis van Hemelvaart. Donderdag 18 mei is The Passion Hemelvaart om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Na The Passion is het verhaal niet afgelopen. Gelukkig maar, de dood van Jezus blijkt niet het einde te zijn! Op Hemelvaartsdag kun je kijken naar wat er daarna gebeurt. De volgelingen van Jezus zitten, verteerd door verdriet, bij elkaar. Wat moeten ze nu? Ik zal weer opstaan uit de dood, had Jezus gezegd. Maar dat zijn ze even vergeten. Maria Magdalena moet hen wakker schudden.

Betekenis Hemelvaart

Wat Pasen betekent, weten veel mensen nog wel, Hemelvaart is wat minder bekend. Tijdens deze feestdag vieren gelovigen dat Jezus op de veertigste dag na de opstanding naar God ging, zijn Vader in de hemel. Maar voordat Jezus dat deed, kregen zijn volgelingen eerst nog een opdracht mee: ga de wereld in en vertel aan alle mensen dat er hoop is.

Liefde sterker dan de dood

Jurjen de Groot, directeur dienstenorganisatie: “Ontzettend mooi dat The Passion een voortzetting met Hemelvaart krijgt. Daarin zien we dat liefde sterker is dan de dood. Dit verhaal verdient een groot podium omdat het nog steeds inspireert. Ook als de toekomst donker lijkt, overwint het licht.”

The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op donderdag 18 mei, om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 

The Passion

Alles rond The Passion 2023

Foto: Nathan Reinds. 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Verder lezen