Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus magazine

Kijktip: The Passion Hemelvaart

Hemelvaart is al jarenlang een vrije dag voor veel mensen in Nederland, maar lang niet iedereen weet waar dit feest over gaat. Met The Passion: Hemelvaart brengt de Protestantse Kerk, samen met de KRO-NCRV, ook dit verhaal naar het grote publiek.

The Passion Hemelvaart is een oud verhaal over ultiem vertrouwen in een nieuw jasje, met natuurlijk bekende muziekhits die een hele nieuwe betekenis krijgen.  We beleven het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus (Thomas Cammaert), de verteller (Ruud de Wild) en Maria Magdalena (Kim-Lian van der Meij). Zij wordt vergezeld door Maria (Noortje Herlaar) en de discipelen. 

"Ook als de toekomst donker lijkt, overwint het licht."

Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus (Soy Kroon) leeg is en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging. Ze krijgt de boodschap om samen met de discipelen het werk voort te zetten. Petrus dwaalt ondertussen door de Achterhoek met een flink schuldgevoel omdat hij zijn beste vriend in de steek heeft gelaten. Kunnen Petrus, Maria en de discipelen zonder bewijs aannemen dat Jezus nog leeft? Durven ze op te staan om Hem te ontmoeten?

Jurjen de Groot, directeur dienstenorganisatie: “Ontzettend mooi dat The Passion een voortzetting met Hemelvaart krijgt. Daarin zien we dat liefde sterker is dan de dood. Dit verhaal verdient een groot podium omdat het nog steeds inspireert. Ook als de toekomst donker lijkt, overwint het licht.”

The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op donderdag 26 mei om 20:30 uur bij de KRO-NCRV op NPO 1. 

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Foto: Sander Mulkens (KRO-NCRV)

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)