Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Cast The Passion 2024: William Spaaij (Jezus)

William Spaaij is op donderdag 28 maart te zien tijdens The Passion in Zeist. Hij speelt Jezus: ‘Liefde blijft de boventoon voeren.’

"Kun je ondanks al het lijden in deze wereld, ondanks verdriet dat je ervaart toch op een plek blijven waar je liefde ervaart? Dat spreekt mij aan in het verhaal van Pasen. Ik geloof wel dat dat samen met anderen gebeurt. Daarom vind ik de paasmaaltijd zo’n mooi onderdeel van The Passion, daar zie je hoe belangrijk een community is."

God

"Ik ben niet opgegroeid in een gelovig gezin, maar ik ben van mezelf heel spiritueel. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest: is er meer? De een noemt dat God, de ander liefde of bewustzijn. Wat ik interessant vind aan mijn rol, is dat je ziet hoe belangrijk liefde is. Zelfs als Jezus lijdt, blijft liefde de boventoon voeren. Ik geloof dat alles wordt voortgestuwd door liefde. God zit in jezelf.”

De tekst gaat verder na de video:

Liefde

“Al vanaf het eerste seizoen wilde ik in The Passion spelen. Live op televisie, zingen, spelen – dat is wie ik bén. Maar ik ben heel blij dat ik nu pas een rol gekregen heb en niet eerder. Vorig jaar ben ik namelijk vader geworden, daardoor kan ik deze rol nu veel beter vertolken. Ik ervaar liefde op een nieuwe manier."

Vergeving

"Ook vergeving speelt een andere rol. Als vader wil ik het steeds supergoed doen, ik ben heel streng voor mezelf. Maar op een gegeven moment realiseerde ik me: ik moet mezelf ook kunnen vergeven. En dat geldt ook naar elkaar toe. We zijn allemaal mensen, we worstelen allemaal met iets. Vergeving is ontzettend belangrijk.”

The Passion 2024 is op televisie op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Lees ook:

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Beeld: Remco Modderkolk

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)