Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Cast The Passion 2023 - Buddy Vedder: “Judas was niet alleen een verrader"

Buddy Vedder is op donderdag 6 april 2023 te zien tijdens The Passion in Harlingen. Hij speelt Judas: “‘Judas was niet alleen een verrader.”

“Ik vind het echt te gek om Judas te spelen. The Passion is een muzikaal spektakel met een mooie boodschap. Iedere kijker haalt er iets anders uit, voor mij draait het om verbinding. Judas is eigenlijk de leukste rol. Als acteur wil ik zijn menselijke kant laten zien. Hij staat bekend als verrader, een slecht mens, iemand met een zwart hart. Maar ik denk dat hij óók een goed mens was, iemand die zocht naar betekenis. Dat herken ik, ik wil dat ook in mijn leven."

"Judas was niet gelukkig met zijn leven tot hij Jezus ontmoette: hij kreeg veel liefde, hij werd gezien en op waarde geschat. Maar toen die liefde voor zijn gevoel op een gegeven moment afnam, werd hij onzeker en jaloers. Stel je eens voor: je ontmoet Jezus en denkt dat dit de man is die jou tot meer gaat maken dan je nu bent, je wordt enorm teleurgesteld, je maakt de grootste fout in je leven door hem te verraden. Dan wil je het weer goed maken, maar is het te laat. Judas is door heel veel fases gegaan, daarom vind ik deze rol zo vet.”

Méér dan een tv-evenement

“The Passion is niet alleen mooi tv-evenement. Ooit was ik als RTL Boulevard- verslaggever bij de uitvoering in Dordrecht. Toen vóelde ik dat het voor veel mensen een ontlading betekent. Ik zag bijvoorbeeld dat mensen in tranen uitbarstten toen Jezus werd uitgeleverd. Ik realiseerde me: dit verhaal kan mensen ontroeren en raken.”

Cast The Passion 2023
Cast The Passion 2023

Wat voor vriend(in) ben jij?

Cijfer je jezelf weg ten gunste van anderen, of zet je jezelf op de eerste plek? Doe The Passion-test en ontdek aan de hand van 6 vragen op welk personage uit het beroemde paasverhaal jij het meest lijkt als het gaat om liefhebben. Ga naar passiontest.nl.

Gratis The Passion Magazine

Kun jij ook niet wachten op The Passion? Leef alvast toe naar de uitzending met deze bijzondere gratis uitgave van The Passion Magazine. Met alles over The Passion 2023, interviews met alle hoofdrolspelers en nog veel meer…

The Passion

Alles rond The Passion 2023

Fotografie: Sander Mulkens

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)