Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Petrus Festival 2021: kijk nu terug

Bekijk hier de volledige uitzending terug.

Tijdens het Petrus Festival 2021 stonden we met sterrenkundige en fotograaf-van-het-zwarte-gat Heino Falcke stil bij het actuele thema 'duurzaamheid'. Hoe bepaalt ons geloof onze houding in de omgang met de natuur, dieren en mensen om ons heen? En in hoeverre zijn wij als mensen eigenlijk verantwoordelijk voor de toekomst van Gods schepping?

Samen doorpraten over Falckes verhaal? Bekijk het gespreksmateriaal. Hier vind je de uitgeschreven tekst van de Protestantse Lezing 2021.

Programma Petrus Festival 2021

  • Welkom en introductie door Talitha Muusse 
  • Muziek door Petrus-band o.l.v. Frank van Essen
  • Introductie panel: scriba ds. René de Reuver, econoom Paul Schenderling, theoloog en influencer Anne Marije Baars
  • Introductie spreker: sterrenkundige Heino Falcke
  • Protestantse Lezing 2021 door Heino Falcke
  • Muziek door Petrus-band & panelgesprek o.l.v. Talitha Muusse
  • Afsluiting 

Over Heino Falcke

Heino Falcke is hoogleraar Astrodeeltjesfysica en radioastronomie aan de universiteit van Nijmegen. Hij maakte als eerste ter wereld een foto van het zwarte gat. Daarnaast gaat hij regelmatig voor als lekenpredikant in zijn protestantse gemeente in Frechen (Duitsland). 

In zijn lezing - die aansluit bij het jaarthema ‘Van U is de toekomst’ - staat Falcke stil bij het uiterst actuele en urgente thema ‘duurzaamheid’. Hij zoomt uit op de grootheid van de schepping, de aarde, het heelal, in contrast met de kleinheid van de mens. Om vervolgens in te zoomen op het vertrouwen op God en hoe dat onze houding bepaalt in de omgang met de natuur, dieren en mensen om ons heen.

Heino Falcke geeft in een interview met de dominees Visser&Visser in Petrus (september 2021) aan dat hij zijn hoop voor de toekomst helemaal uit God put. Ook als het gaat om de schepping. “Ik weet: ook als mijn einde komt, heb ik nog steeds een toekomst, mét God. (...) Ik vertrouw op een creatieve God. Het wás al een grote verrassing dat God dit heelal heeft geschapen. Wie weet wat Hij nog gaat doen.”

Het Petrus Festival 2020 gemist? Kijk het hier terug!

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)