Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

‘We hebben verdriet maar toch zijn we altijd verheugd, we zijn arm maar toch maken we velen rijk, we bezitten niets maar toch hebben we alles.’ 2 Korintiërs 6:10

Lezen: 2 Korintiërs 5:20–6:10

Misschien had je moeite met de overdenking van gisteren, ‘Leuk en aardig, die vrede en een gerust hart – maar je moest eens weten wat een chaos mijn leven is!’ Soms kan het spreken over innerlijke vrede in 120 woorden een dooddoener zijn en de lastige realiteit van het leven onderschatten. Vandaag lezen we 2 Korintiërs, waar Paulus het heeft over het uithouden van ongemak, volharden in liefde en het omdenken van lastige situaties. Het echte leven is ook uithouden, de uitdagingen onder ogen komen. Het voelt onnatuurlijk, maar ook de lastige delen mogen er zijn. 

“Een volwaardig mensenleven behelst ook sombere kleuren, moeilijke perioden en lastige gevoelens. Wie die uit de weg gaat, loopt daarbij ook de menselijke ervaring en het echte leven mis.” (Maaret Kallio, psychotherapeute)

Vraag

Zijn er situaties in jouw leven die je liever uit de weg gaat? Hoe kun je daar vandaag ruimte voor maken? 

Video: Het echte leven

Het echte leven bestaat niet uit alleen maar successen. De onzekere, lastige dingen horen erbij, vertelt ds. Jorn den Hertog.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief