Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Kijktip: Bijbelen met sterren

Vanaf komende zaterdag kun je kijken naar een nieuw tv-programma: Bijbelen met sterren. Dominee Anne-Meta Kobes ontvangt bekende gasten, om met hen in gesprek te gaan over de Bijbel en hun eigen leven.

In een sfeervolle villa aan de rand van het bos ontvangt de Amelandse dominee Ans Markus, Bastiaan Ragas en Desray. Zij hebben allemaal een eigen tekst meegenomen die verband houdt met hun levensverhaal én ze krijgen een persoonlijke bijbeltekst waarover ze met elkaar in gesprek gaan.

In het tuinhuisje bij de villa voert dominee Anne-Meta ondertussen ook persoonlijke gesprekken met de deelnemers. Ieder heeft zijn eigen relatie met dit oude boek. Bastiaan Ragas bereidt een voorstelling over de Bijbel voor, en wil Nederland laten weten hoe belangrijk de verhalen nu nog zijn. Ans Markus heeft Christusfiguren geschilderd nadat ze in Jeruzalem was. Ze leerde de Bijbelse verhalen kennen op de zondagsschool. Zangeres Desray maakte in de EO gospel-zangwedstrijd Amazing Grace kennis met het christelijk geloof, en is nieuwsgierig naar de verhalen die in het geloof centraal staan. 

Aan dominee Anne-Meta Kobes de taak om alle verschillende levensverhalen en vragen te verbinden met Bijbelse verhalen. In de villa wordt gelachen, gemijmerd, gefilosofeerd en zelfs gezongen…

Bijbelen met sterren is een samenwerking van de EO met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en is vanaf zondag 26 november vier zondagavonden te zien om 23.15 uur op NPO 2.

Tip: binnenkort komen nieuwe data beschikbaar voor de voorstelling van Bastiaan Ragas, In Gods Naam. Houd deze pagina in de gaten!

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Beeld: EO

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)