Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer gratis op Petrus Magazine

Kijktip: BN'ers in gesprek over de Bijbel

Vanaf komende zaterdag kun je kijken naar een nieuw seizoen van tv-programma Bijbelen met sterren. Dominee Anne-Meta Kobes ontvangt bekende gasten, om met hen in gesprek te gaan over de Bijbel en hun eigen leven.

In een villa dichtbij de duinen van Den Haag gaan Lenny Kuhr, Berget Lewis en Teun Föhn in gesprek over wat verschillende bijbelteksten voor hen betekenen. Alle gasten delen een bekend bijbelverhaal dat verbonden is met hun eigen levensverhaal. Ook krijgen ze een persoonlijke bijbeltekst van Anne-Meta waarover ze met elkaar in gesprek gaan.

Hemelvaart en Pinksteren

Bas Ragas is dit seizoen de verteller van alle bijbelverhalen. De maand mei staat dit jaar in het teken van twee christelijke feesten: Hemelvaart en Pinksteren. De eerste aflevering begint met het verhaal van Hemelvaart. De derde aflevering met Lenny Kuhr staat in het teken van Pinksteren. In de andere afleveringen gaat het onder meer over Jezus die loopt over het water en het verhaal van Jezus en de verzoeking in de woestijn. 

Openheid

Anne-Meta Kobes over het tweede seizoen ‘Bijbelen met sterren’: “Ik vond het bijzonder dat de gasten zonder reserve in de bijbelverhalen stapten en bereid waren om die verhalen te verbinden met hun eigen leven. Die openheid en dat gevoel ‘dit gaat over mij’ blijven me bij.”

‘Bijbelen met sterren’ is wekelijks te zien vanaf 5 mei om 23.30 uur bij de EO op NPO 2. Eerdere afleveringen zijn terug te kijken via NPO Start.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)