Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl
Abonneer u op Petrus Magazine

Agenda

Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in

Maart

24
mrt
-
31
dec

Klooster in de cloud: dagelijks live-stream getijdengebeden

Bid mee! Via een livestream kunt u elke dag deelnemen en deelhebben aan de getijdengebeden die twee keer per dag worden gehouden in de kapel van Nieuw Hydepark in Doorn.

Bezinning en gebed uit de eeuwenoude kloostertraditie, thuis in deze bijzondere tijden.

Via het ‘Klooster in de Cloud’ worden tweemaal daags om 09.30 en 21.30 uur getijdengebeden live uitgezonden vanuit de kapel op Nieuw Hydepark in Doorn.

Getijdengemeenschap De Binnenkamer is ingericht op het live-streamen van getijdengebeden vanuit de kapel op Nieuw Hydepark in Doorn. De Binnenkamer is een centrum van doorgaand gebed in het hart van de Protestantse Kerk in Nederland. Ze zoekt de vernieuwing in eigentijdse vormen van de eeuwenoude monastieke traditie met als basis de kloosterregel ‘Bid en bemin’. Iedereen die dit wil, kan live in verbondenheid meebidden of later op zijn eigen tijd. Juist in deze tijden van dreiging en onzekerheid die ons hele maatschappelijke en persoonlijke leven beheersen, is de kracht van het gezamenlijk gebed een enorme aanmoediging.

Augustus

30
aug

Prikkelarme Kerkdienst

Deze dienst is bedoeld voor mensen, die sneller overprikkeld raken, bijvoorbeeld door autisme of een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naaste familieleden.

Vanuit de Werkgemeenschap van de Protestantse Gemeenten in Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg zal gestart worden met Prikkelarme Kerkdiensten. 

UPDATE: De dienst kan door het schoonmaken en ventileren vanwege corona na de ochtenddienst niet om 12:30 beginnen, maar pas om 15 uur.

Ook zal er geen samenzang zijn, maar muzikale begeleiding en
luistermuziek. En er zal van tevoren ingeschreven moeten worden.

Dit kan tot uiterlijk 23 augustus bij ds. Marjan Zebregs:
marjan.zebregs@xs4all.nl

Locatie en bereikbaarbeid

De kerkdiensten zullen plaatsvinden in de Goede Herder kerk aan de Hoofdstraat 35 in Valkenburg. Dit is een centrale plek in de gemeente Katwijk, die via twee zij-ingangen ook goed toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Een gewone kerkdienst kan door het gebruik van een orgel of andere luide instrumenten teveel prikkels geven. Ook geeft het veel prikkels als er veel mensen tegelijk in een ruimte aanwezig zijn. Daarbij duren de gewone kerkdiensten ruim een uur, waar een grote concentratieboog voor nodig is. We staan er vaak niet bij stil dat deze bijeenkomsten voor mensen met een aandoening als autisme of NAH te inspannend kunnen zijn om bij te wonen.

Natuurlijk betekent dit niet dat er bij hen geen behoefte is aan het bijwonen van een eredienst en daarom start dit nieuwe initiatief om hierin tegemoet te komen. In 2020 zal er een proefproject gestart worden van vier Prikkelarme kerkdiensten door verschillende, vanuit Werkgemeenschap Katwijk, betrokken predikanten en een kerkelijk werker. Deze diensten duren een half uur en hebben een strakke liturgie, die gevolgd zal worden. De muzikale begeleiding zal verzorgd worden door een pianist en de diensten beginnen steeds om 12:30.

De data zijn: 19 januari ds. M. Zebregs, 26 april ds. H. van der Laan, 30 augustus pastor Rixt de Graaf,13 december ds. M. Heikoop. Als u zich herkent in deze beschrijving en behoefte heeft aan het bijwonen van een kerkdienst op maat, dan bent u van harte uitgenodigd om te komen naar de Prikkelarme Kerkdiensten in de Goede Herder Kerk in Valkenburg. Ook als u iemand in gedachten hebt, voor wie deze diensten een uitkomst zouden zijn, geef het door. Wij hopen dat we het komende jaar met dit initiatief tegemoet zullen kunnen komen aan een sterk gevoelde behoefte om samen te komen en de Heer te ontmoeten rondom zijn Woord, ook als de reguliere zondagse eredienst geen optie is.

September

11
sep
-
13
sep

Marriage Course weekend

Neem tijd voor elkaar! Het Brandpunt in Doorn biedt op herhaling een Marriage Course in-1-weekend. Want elke goede relatie verdient aandacht!

De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in de eigen relatie; of deze twee jaar of al meer dan 30 jaar bestaat; of het gaat om een sterk huwelijk, een nieuwe uitdaging binnen de relatie of wanneer men ergens tegenaan loopt. Het is goed om samen aan de slag te gaan en deze cursus helpt daarbij. Deze keer geen 8 avonden maar het hele programma in 1 weekend. Kortom een geheel verzorgd en inspirerend weekendje weg voor elk stel.

Oktober

18
okt

Zondagmiddagconcert Heemstede

Op 18 oktober vindt een kamermuziekconcert plaats in de Oude Kerk in Heemstede.

Het concert - met klarinet-, cello- en pianotrio - is vrij toegankelijk. Na afloop zijn bezoekers welkom voor koffie/thee en taart.

31
okt

Protestantse Lezing

De protestantse lezing is een maatschappelijk actueel statement vanuit de protestantse traditie. De lezing wordt jaarlijks gehouden op 31 oktober (Hervormingsdag).

November

15
nov

Zondagmiddagconcert Heemstede

Op 11 november vindt een kamermuziekconcert plaats in de Oude Kerk in Heemstede.

Het concert - met viool-, cello- en pianotrio - is vrij toegankelijk. Na afloop zijn bezoekers welkom voor koffie/thee en taart.

Oktober

22
okt
-
24
okt

Inspiratiefestival Terschelling

Van 22 tot en met 24 oktober 2021 vindt op Terschelling het Inspiratiefestival plaats. Het inspiratiefestival is een jaar naar achteren verschoven ivm de coronacrisis.

Het festival staat in het teken staat van bezinnen, inspireren en ontmoeten. Met op het programma onder andere: concerten, theatervoorstellingen, lezingen, workshops, wandelingen en getijdevieringen. Ook zijn er programma’s voor studenten, jongeren en kinderen. Een mooie gelegenheid om als kerkenraad, commissie, team of groep inspiratie op te doen. 

Meer informatie op de website van het Inspiratiefestival 2020.

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De dienstenorganisatie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijeenkomst.

Een activiteit in uw kerk?
Dien een agenda-item in