Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Wie de bruid heeft, die is de bruidegom. Johannes 3:29

Vorige week hoorden we de oproep van Johannes om ons levenspad recht te maken voor de Heer. Deze week horen we waarom dit belangrijk is. We zijn op weg naar een bruiloft. De bruidegom komt! 
De leerlingen van Johannes zijn jaloers dat ‘de man aan de overzijde van de Jordaan’ meer dopelingen heeft dan hun meester. Ze vrezen de concurrentieslag te verliezen. De reactie van Johannes is groots. ‘Hij moet groter worden en ik kleiner.’ (vs. 30) Waarom? Omdat hij niet de bruidegom is maar ‘slechts’ de vriend van de bruidegom. 
Wie de bruid van de bruidegom is? Al degenen die meegaan en de weg van de Heer recht maken. Allen die zich laten dopen, kuilen dichten en zich inzetten voor het recht van God. De bruidegom komt hen tegemoet! 

Lees- of luistertip

Lied 453: Wachters van de tijd. Een lied over de bruidegom die komt. 

Gebed

Eeuwige God, 
dank dat het bruiloftsfeest wacht, 
dat de Bruidegom komt.
Zijn liefde is sterker dan de dood.
Geef dat zijn liefde 
ons leven doortrekt. 
Amen

Derde zondag van Advent 

Dominee René de Reuver steekt de derde adventskaars aan. Deze verspreidt wel een heel bijzonder licht.

Weekthema: Op weg naar het kind in de kribbe

Deze derde adventsweek lezen we enkele klassieke lezingen die ons op weg helpen en voorbereiden op het feest van de geboorte van Jezus. Hoe openen we ons voor zijn komst, hoe bereiden we ons voor? Hoe kunnen we God toelaten in onze wereld? De teksten nemen ons bij de hand, nemen ons mee op weg naar het kerstfeest opdat we van harte het feest van de geboorte van Jezus mee kunnen vieren.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief