Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Hij zal alle volken het recht doen kennen. Jesaja 42:1b

Veel mensen, organisaties en politici spreken mooie woorden over recht en gerechtigheid. Voor velen is het oprecht, maar voor anderen is het ook een rookgordijn om zaken te verbergen. Onderzoek naar gedrag en geldstromen laten dan een andere werkelijkheid zien. We zeggen niet voor niets: geen woorden maar daden. Voor deze dienstknecht van God geldt dat ook. Hij brengt recht en vrede op aarde. Niet met luide taal, als boodschap in een geoliede mediacampagne, maar in het dagelijks leven van mensen die bijna breken en uitdoven. En voor ons: ook het ‘vrede op aarde’ van Kerst kan een slogan worden, een lege huls. Waar maken wij die woorden zichtbaar? Waar om ons heen dreigen mensen te breken?

Ervaringstip

De Oekraïners in onze gemeente droegen graag bij aan activiteiten die we organiseerden. Zo werden het geen activiteiten vóór hen, maar deden we het samen.

Advent is de zekerheid van vrede die komt

We kijken allemaal uit naar een wereld van recht en gerechtigheid en vrede. Maar toch glipt die wereld ons iedere keer uit handen, zegt dominee Helmert-Jan van Maanen. Advent is de zekerheid van vrede die komt.

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief