Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

Hij antwoordde: 'Wie twee stel onderkleren heeft, moet delen met wie er geen heeft, en wie eten heeft moet hetzelfde doen.’ Lucas 3:11

Johannes spreekt over de komst van God. Het gaat over eeuwenoude verwachtingen en ook over buren zonder eten. Het zijn grote woorden die dichtbij komen. En moeilijk is het niet. Profeten maken het leven juist eenvoudig: kijk gewoon om je heen en deel wat nodig is. (En voor wie dat geldt, ook dit: misbruik je macht niet.) In de opvang van Oekraïense mensen werden deze woorden heel zichtbaar. Wat doe je als mensen op de vlucht zijn, met alleen een tas of nog minder? Heel eenvoudig: eten delen, kleding delen, een dak delen. Zo maken we de weg gereed voor God.

Ervaringstip

In onze gemeente merkten we dat veel van de Oekraïners die we opvingen zich eenzaam voelden. Het deed hen goed om gewoon eens de vraag te krijgen hoe het met hen ging.

Waarom deze jas mij deed denken aan Johannes

Ds. Helmert Jan van Maanen heeft een jas dubbel. Het doet hem denken aan Johannes: "Als u twee jassen hebt, geef dan één ervan aan iemand die er geen heeft". 

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief