Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
subline-curl

“Maak recht de weg van de Heer.“ Johannes 1:23

Ga mee! Voordat je te lichte wandelschoenen aantrekt, weet dat je wordt uitgenodigd voor een pelgrimstocht en niet voor een toeristisch tochtje. Een lange en zware tocht door kaal en onherbergzaam land. 
Johannes, de voorloper van Jezus, roept zijn volgelingen op zich aan te sluiten bij de pelgrimsstoet. Hij geeft hen ook een opdracht mee voor onderweg: ‘Maak recht de weg van de Heer.’ De profeet Jesaja roept zijn hoorders op om kuilen te dichten. Concreet door hun levensweg recht en effen te maken. Ofwel om het goede te zoeken en op te komen voor recht en gerechtigheid. Gaten en kuilen in je leven vertragen waar God op uit is. 

Vandaar de oproep van Johannes: ga mee, dicht de kuilen, maak je levensweg begaanbaar voor de Heer! 

Vraag

Welke gedachten komen bij jou op als je nadenkt over de kuilen en gaten in jouw leven? Is er een kuil die je zou willen dichten?

Gebed

Hemelse Vader, 
dank voor profeten
die ons oproepen om kuilen te dichten, 
om ons levenspad toegankelijk te maken voor de Messias. 
Schenk ons geloof, hoop en liefde 
zodat recht en vrede opbloeien in onze levens. 
Amen

Tweede zondag van Advent

Dominee René de Reuver steekt de tweede adventskaars aan. Licht is niet alleen maar mooi - hoe meer licht er is, hoe meer grijstinten er te zien zijn. Hoe ga je daarmee om?

Weekthema: Op weg naar vrede en recht

‘Urgentie + positiviteit = actie.’ De woorden zijn van ruimtevaarder André Kuipers en gaan over ons klimaat. De zorgen zijn groot, maar dat is niet voldoende om in actie te komen. Je hebt ook een positieve inslag nodig: dat je iets kunt doen en dat de wereld kan veranderen. Voor Advent geldt dat ook. De boodschap is even urgent als positief: God komt eraan, Christus verschijnt. Dromen worden waar, oude beloften worden werkelijkheid. Maar ook: deze wereld ligt niet op koers en moet veranderen. Daarom roepen de profeten op tot actie. ‘Bereid de weg van de Heer’, klinkt het in de woestijn van Judea. Als wij de urgentie en positiviteit van Advent voelen, komen we ook in actie. 

Elke week het beste van Petrus online

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief